Vágólapra másolva!
A hét végén Győrre és Dunaújvárosra figyel a kézilabdasport, hiszen két élcsapatunk is elődöntőt játszik a nemzetközi kupákban. A Dunaferr a Bajnokok Ligájában a dán Slagelse ellen lép pályára, míg az ETO a Vag Viperst fogadja. A norvég együttes legjobbja, a világ legjobbja címre is jelölt balátlövő, Kristine Lunde úgy véli, ha jól játszik csapata, oda-vissza legyőzhetik a Rába-parti együttest.

- Jelenlegi csapatoddal az EHF-kupa elődöntőjében magyar együttes ellen lépsz pályára. Milyen esélyt adsz a Győr ellen, mi a véleményed az ellenfélről?
- Nagyon nehéz lesz kivívni a továbbjutást, mert tudom, a Győr jó csapat. De úgy érzem, ha jól játszunk, mindkét mérkőzést megnyerhetjük. Az esélyeket előzetesen 50-50 százalékosra tippelem.

- Jövőre ikertestvéreddel együtt a dán Aalborghoz szerződsz. Mennyire ismered új csapatodat?
Nem sok mindent tudok új csapatomról, bár láttam idén néhány mérkőzésüket, s ismerem a szakvezetés jövő évi céljait, beleértve. Azzal tisztában vagyok, hogy Farkas Ágnes a csapat tagja, nagyon jó játékosnak tartom.

- Norvégia együttese nem jutott ki az athéni olimpiára, csapatod hiányában hogyan látod az ötkarikás tornán az esélyeket? Mi a véleményed a magyar nemzeti csapatról?
- Izgalmas kézilabdatorna elé nézünk, hiszen az olimpián több kiváló csapat is ott lesz. Mivel véleményem szerint sok az esélyes, nem tudom megjósolni, ki nyer. Minden nyitott. Magyarországnak jó a csapata, kiváló eséllyel utazik Athénba is.

- Mennyire lepődtél meg, amikor megtudtad, jelöltek a 2003-as esztendő legjobb játékosának?
- Hatalmas meglepetés volt számomra. Testvérem, Katrine közölte velem, miután látta a hírt az interneten, de nem hittem neki. Olyan valószínűtlenül hangzott. Az eredménnyel kapcsolatban nincsenek várakozásaim, boldog vagyok a jelöléssel is.

Pincési László