Vágólapra másolva!
Két román válogatott játékossal erősít a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapata: 2004-2005-ös szezontól Aurelia Bradeanu és Simona Gogirla is az együttes tagja lesz. A hivatalos sajtótájékoztatót kedden tartja a klub.

Két új légiós szerződtet a Győri Graboplast ETO nőkézilabda-csapata, értesült a hírről a Gazeta Sporturilor sportnapilap. Az már korábban felmerült, hogy a Rapid Bucuresti játékosa, Aurelia Bradeanu esetleg Magyarországra szerződik, néhány hete a román sportnapilapban még a dán Randersszel is összeboronálták.

Akkor Bradeanu erre válaszul azt mondta: "Eddig senki nem vette fel velem a kapcsolatot. Szeretnék játszani egy erős bajnokságban, mint például a dán, de más ajánlataim is vannak, például Magyarországról."

A másik játékos személye azonban csak a héten vált biztossá, a győri vezetők sikeres tárgyalása során nyártől az ETO játékosa lesz a 2000-es, romániai Európa-bajnokság gólkirálynője, Simona Gogirla is, akit a Rába partiak idén már megfigyelhettek testközelből is: az átlövő ugyanis az EHF-kupa nyolcaddöntőjében a spanyol Itxako Estella játékosaként játszott a zöld-fehérek ellen.

Gogirla - akinek szerződtetése tavaly nyáron a Cornexinél is felmerült - elmondta, döntésének egyik oka az volt, hogy együtt játszhat Görbicz Anitával. A hivatalos bejelentésre keddig kell várni, a magyar klub ekkor tart sajtótájékoztatót a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Eldőlt közben az EHF Kupa-döntő pontos kezdési időpontja is. Az első találkozót május 16-án 18 órakor rendezik Győrött, míg a Viborg a visszavágót Aarhusba viszi (május 23., 16.15). Az első mérkőzést a német Ehrmann, Künzig, a másikat a szerb-montenegrói Maric, Gardinovacki kettős fújja.