Vágólapra másolva!
A dán Viborg HK nyerte a nőikézilabda EHF-kupát, miután az első mérkőzés döntetlenje után a visszavágón 16 góllal legyőzte a vendég Győri Graboplast ETO KC-t.

Női EHF-kupa, döntő, visszavágó:
Viborg HK (dán) - Győri Graboplast ETO KC 37-21-re (19-10)
A kupát 64-48-as összesítéssel a Viborg nyerte.

Alaposan belekezdett a házigazda, a támadások gyorsak voltak, a védelem jól zárt, így a hetedik. percben már 5-0 volt az állás. Felébredt a kezdeti sokkból az ETO, és felzárkózott. Állandósult a két-három gólos különbség, de volt esély ennek csökkentésére is. Felgyorsult az iram, és a félidő derekán a védőfalak nem remekeltek. Aztán Nitescu kiállítása alatt megint elhúzott a Viborg (15-9), és Róth Kálmán időt kért, hiába. A dánok lendületben maradtak, és a szünetig tetemes előnyre tettek szert.

A folytatásban gyorsan kétszámjegyű lett a különbség (20-10). A Győr furcsa módon teljesen megalázó szerepre kényszerült, semmi sem sikerült, a Viborg pedig a nézők kiszolgálásával sem maradt adós. A dán bajnok megérdemelten nyerte a kupát, és az ország női csapatai így mindhárom fontos kupát (BL - Slagelse, KEK - Ikast, EHF-kupa - Viborg) elhódították.

A Győr harmadszor játszott finálét az EHF-kupában, és az átok nem tört meg: mindig kikapott dán riválisával szemben.