Vágólapra másolva!
Magyarországon a 12 csapatot labdarúgó-élvonalban kimagasló eredménynek számít manapság, ha összesen 32 ezer néző vált jegyet egy-egy forduló mérkőzéseire. Ez az adat még idén, a 16 együttes esetében is szép adat lenne. Németországban azonban a Schalke-stadionjában a következő idény nyitómérkőzésére várnak ennyi szurkolót. S nem futball-, hanem férfikézilabda-mérkőzésre!

Szeptember 12-én, a német férfikézilabda-bajnokság nyitómérkőzésére 32 ezer nézőt várnak a szervezők. A 2003-as Bundesliga-bajnok TBV Lemgo és a tavalyi ezüstérmes THW Kiel együttese a Schalke 04 labdarúgócsapatának gelsenkircheni stadionjában csap össze. Ahogy Fynn Holpert, a Lemgo menedzsere fogalmazott: "Ez a kézilabda új dimenziója!"

"Itt az ideje, hogy kipróbáljunk valami újat. A kézilabdát is be akarjuk hozni az arénába" - nyilatkozta Rudi Assauer, a Schalke menedzsere, célozva arra, hogy a multifunkcionális "Arena Auf Schalke" korábban helyszínéül szolgált már biatlon-, amerikaifutball- és motokrossz-versenyeknek,

A stadion tetejét bezárva fedett, csarnoki hangulat teremthető, s mivel a kézilabdapálya a labdarúgó-stadion egyik térfelét foglalja el, a másik oldalra mobillelátó építhető.

Holpert a Handball-Worldnek elárulta, eddig 16 ezer jegy fogyott el, ha sikerül eladni a 32 ezer tikettet, úgy nyolc és félszer többen láthatják a Lemgót, mint annak a csarnokában. A németországi kézilabdacsúcsot februárban, a VfL Gummersbach-SC Magdeburg összecsapás állította fel, a találkozót 19 154 drukker kísérte figyelemmel a helyszínen, a Kölnarenában.