Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót tartott a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapata, a klub vezetősége háttérinformációkkal szolgált a következő szezont illetően. A csapat mellett sportpszichológus dolgozik majd, a helyi egyetem terheléses laboratóriuma is Görbiczék rendelkezésére áll majd.

Kézilabdás átigazolási körkép

A Győri Graboplast ETO KC kézilabdázói, vezetői, szurkolói évek óta a bajnoki aranyérem megszerzéséről álmodnak, de a lelki tényezők eddig mindig közbe szóltak. Ezért is gondolták úgy a zöld-fehérek vezetői, hogy pszichológust alkalmaznak a következő idényre. Horváth Tímea heti 4 órában foglalkozik a hölgyekkel, de ez az igények szerint rugalmasan változhat. A szakember szerint ma a sportban már nem a fizikai, hanem a lelki felkészültség dönt, hiszen erőnlétileg szinte nincs is különbség a sportolók között.

De nemcsak a lelki, hanem a testi egészség megőrzésében is nagyot lépett előre a Graboplast ETO, hiszen a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző karán működik egy olyan modern terheléses laboratórium, ahol az összes szükséges vizsgálatot - EKG, légzésfunkciók, testösszetétel - el tudják végezni. A labor egyik vezetője dr. Ihász Ferenc elmondta, hogy mindezek mellett a játékosokat az edzőmeccseken polárórával szerelik fel és a kapott adatok segítségével Róth Kálmán vezetőedző tudatosabban tudja megtervezni az edzéseket, terheléseket.

Vanyus Attila klubelnök hozzátette, hogy a csapatnál bevezetik a norvég női szövetségi kapitány, Marit Breivik módszerét, amelynek segítségével 30-40%-al csökkentik a térd- és bokasérülések gyakoriságát.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy augusztus 5-től árusítják a bérleteket: a felnőtt ülőbérlet 15 000, a nyugdíjas 8 000, az állóbérlet 10 000 forintba kerül, ami természetesen a férfi- és női meccsekre egyaránt érvényes.

A győri szurkolók úgy gondolták, hogy azzal tudnak magukon és a klubon még többet segíteni, ha működésüket hivatalossá teszik, így június 29-én megalakult a Győri ETO Kézilabda Szurkolói Egyesület, és már csak a hivatalos bejegyzésre várnak. Megújul az ETO KC honlapja is, akárcsak a mez: jövőre vadonatúj adidas szerelésben pompáznak majd a lányok.