Vágólapra másolva!
A hét végén megkezdődik a kézilabda-nagyüzem Európában is, szombaton és vasárnap összesen hét magyar együttes játszik a nemzetközi kupaporondon. A Bajnokok Ligájában a Győri Graboplast ETO női együttese Zaporozsjéban lép pályára, Róth Kálmán együttesének a főtáblára kerülés a tét. A férfiaknál a Pick Szeged otthon a román Constanta, a Fotex Veszprém idegenben, a Granitas Kaunas ellen nyitja a csoportküzdelmeket.

Komoly feladat előtt áll a Győri ETO KC nőikézilabda-csapata, amely az ukrán Motor Zaporozsje ellen szeretné kiharcolni a csoportkörbe jutást. Talán nem túlzás azt mondani, az egyik legnehezebb ellenfél került Görbicz Anitáék útjába, a hazájában még veretlen gárda ugyanis hat olimpiai bronzérmest is soraiban tudhat: Zaszpa, Burmisztrova, Borogyina, Sevcsenko, Markusevszka, illetve Goncsarova egyaránt ott volt az athéni meglepetéscsapatban.

A Motor nem titkoltan szeretne továbbjutni, a selejtező első körében nem is okozott számára gondot a svájci ZMC Amicitia Zürich, amelyet kettős győzelemmel búcsúztatott (25-19, 27-18). A Győr kalandos úton keresztül jut el az orosz iparvárosba, miután a repülő Dnyepropetrovszkban landol, ahonnan buszozás vár még a lányokra. Az összecsapás magyar idő szerint 16 órakor kezdődik.

A férfiak Bajnokok Ligája küzdelmeiben két magyar együttes, a bajnok Fotex KC Veszprém és a Pick Szeged is érdekelt. Az A csoportba került Tisza-partiak a román Constanta ellen nyitnak, s hazai pályán mindenképpen nyerniük kell, hogy ne kerüljenek már most hátrányba a nagy rivális Barcelonával szemben.

A Kovács Péter vezette csapatban mindenki harcra kész, az ellenfélnél is csupán annyi változás történt, hogy a román bajnok hét közben szerződtette a Crvena zvezda balátlövőjét, Aleksandar Adzicot. Érdekesség, hogy a Szeged kilencvenkilencedik európai kupameccsét játssza, a 100. találkozóra egy héttel később, Szkopjéban kerül sor. A szombati összecsapást az m1 élőben közvetíti.

Papírforma alapján vasárnap a Fotex KC Veszprémnek nem okozhat gondot a litván Granitas Kaunas, a találkozót az m2 élőben közvetíti.

a hét végi program
szombat
férfi Bajnokok Ligája, 1. forduló, A csoport:
Pick Szeged - Constanta (román) 16.45

női Bajnokok Ligája, a 16. közé jutásért, 1. mérkőzés:
Motor Zaporozsje (ukrán) - Győri Graboplast ETO KC 16.00

vasárnap
férfi Bajnokok Ligája, 1. forduló, G csoport:
Granitas Kaunas (litván) - Fotex KC Veszprém 18.00.