Vágólapra másolva!
Alig egy hónappal a magyarországi nőikézilabda-Eb előtt bejelentette visszavonulását Lotte Kiaerskou, a dán válogatott olimpiai bajnok irányítója. A Viborg játékmesterének bejelentése meglepetésként érte a szakvezetést, Kiaerskou ugyanis szerepelt a kontinensviadalra készülő keretben.

Nincs könnyű helyzetben Jan Pytlick, a dán nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, olimpiai bajnok együtteséből ugyanis újabb játékos jelentette be visszavonulását. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a "nagy öregek" közül se Camilla Andersen, se Heidi Astrup nem fogadta el a meghívást, Kristine Andersen pedig az athéni diadal után mondott búcsút a nemzeti csapatnak. (Utóbbi ráadásul sérülése miatt csak pár napja térhetett vissza a pályára.)

Az újabb búcsúzó a Viborg világklasszis irányítója, Lotte Kiaerskou, aki hétfőn sorozatos térdsérüléseire hivatkozva közölte, nem akar többet a válogatottban szerepelni. "Nehéz döntés volt, de úgy érzem, egy sikeres olimpia után a sérülékeny térdemmel nem tudok két fronton is helyt állni. A Viborgot választom, a válogatottban pedig befejezem szereplésemet" - nyilatkozta a kézilabdázó.

A szervező posztján így Pytlick kapitánynak egy épkézláb játékosa maradt Rikke Hörlykke Jörgensen személyében, melléje a Horsens HK fiatalja, Christina Korup Pedersen kapott meghívást.

A csapat legközelebb november 19-21-e között a hagyományos e-Boks Challenge elnevezésű viadalon vesz részt, ellenfele a világbajnok francia együttes mellett Németország és Szerbia-Montenegró lesz.

a dánok bő kerete
kapusok: Louise Bager Nörgaard (Viborg), Karin Mortensen (Ikast), Rikke Poulsen Schmidt (Slagelse)
mezőnyjátékosok: Rikke Skov, Henriette Mikkelsen, Katrine Fruelund (mind Viborg), Lise Knudsen, Karen Brödsgaard, Josephine Touray (mind Ikast), Mette Sjöberg, Mia Falk, Christina Korup Pedersen (mind Horsens), Rikke Nielsen, Trine Jensen (mindkettő Aalborg), Camilla Thomsen, Lene Tobiasen (mindkettő FCK Haandbold), Anette Bonde Christensen, Lene Thomsen (mindkettő Kolding), Anne Petersen (Tertnes, norvég), Laura Danielsen (Randers), Rikke Hörlykke (Slagelse), Lene Lund Nielsen (GOG Gudme), Julie Transel (Aarhus).