Társoldalunk:

Bronzzal vigasztalódott nőikézi-csapatunk

2004.12.19. 16:45

Európa-bajnokság, az 5. helyért:
Németország - Ukrajna 25-24 (24-24, 22-22, 8-8) - hosszabbítás után
Budapest, Papp László Sportaréna, 2000 néző
v.: Kékes Cs., Kékes P. (magyarok)
gól: Jurack 9/5, Baumbach 4, Henze 3, Melbeck 3, Härdter 2, Pietzsch 2, Althaus 1, Harke 1, illetve Ljapina 7/3, Sinkarenko 6, Sucka 3, Radcsenko 2, Borogyina 2, Reznir 2/1, Szjukalo 1, Sevcsenko 1
hetes: 8/5, illetve 10/4
kiállítás: 6, illetve 12 perc

A szombati, hetedik helyért lejátszott mérkőzéssel ellentétben az 5. helyért zajló csatának legalább volt tétje, a győztes csapat ugyanis automatikus résztvevője lesz a 2006-os, svédországi kontinensviadalnak.

Németország és Ukrajna együttesei ennek megfelelően léptek pályára, s ha nem akarunk kellő kritikával élni, azt is mondhatnánk, ezért játszottak hallatlanul idegesen , s sok hibával az első tíz percben. A kezdeményezést Németország ragadta magához elsőként, 3-3 után Jurack "triplájával" már 6-3-ra is elhúztak.

Probléma akkor adódott, amikor Danilovic egyszerűen kapu mellé, Schmidt pedig a kapufára bikázott egy-egy hetest, az ukránok pedig emberhátrányban két gólt szerezve egyenlítettek.

Ekke Hoffmann kapitány időt kért, ami kicsit megnyugtatta a csapatot, Jurack és Pietzsch révén újra kettőre nőtt az előny (8-6). A színvonalról mindent elárul, hogy a félidő utolsó nyolc és fél percében mindössze kettő gól született, Radcsenko duplájával az első 30 perc 8-8-as döntetlennel zárult.

Forrás: [origo]

A német-ukrán helyosztóra - érthetően - kevés néző volt kíváncsi

A második játékrész addig volt csak szoros, amíg Ljapina el nem döntötte: a büntetőt be kell dobni. Két elhibázott hetes után a villámléptű szélső háromszor nem hibázott, közbe azért egy akciógólt is vágott, s az előny háromra nőtt.

Az 51. percre Jurack hetesével egyre jött fel az ellenfél, majd Baumbach egyenlített, Althaus révén pedig hét perccel a lefújás előtt már a németeknél volt az előny (19-18). A hajrában a germánok kezében volt a lehetőség, Gräfer kifogta Ljapina hetesét, ám a támadást nem sikerült góllal zárni, s másodpercekkel a lefújás előtt Sucka egyenlített (22-22).

Következhetett a hosszabbítás, amelyet Reznir értékesített hetese nyitott, majd Radcsenko kiállítását Baumbach használta ki. Sinkarenko - ki tudja, hányadik alkalommal - hátrányból is betalált, Jurack viszont nyolc másodperccel az első öt perc lefújása előtt még egalizált (24-24).

A "második félidő" Henze góljával indult (az ukrán tréner, Ratner belemenést reklamálva majdnem gutaütést kapott), majd Reznir és Ljapina rontott hetest. Irigykedett is Baumbach, aki szintén elrontott egy büntetőt, miközben Ratner a kivetítőn látottakat elemezte a közönségnek.

A borzalmas meccsnek 25-24-es német siker lett a vége, ezzel Németország végzett az ötödik helyen, s kvalifikálta magát a 2006-os svédországi Eb-re.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK