Vágólapra másolva!
Zsinórban kilencedik bajnokiján maradt veretlen a Debrecen nőikézilabda-csapata, amely az NB I 17. fordulójának rangadóján 32-27-re verte a Ferencváros együttesét, s életben tartott négy közé jutási reményeit. A Loki 1997 óta először tudta legyőzni fővárosi riválisát.

NB I, 17. forduló
Debrecen - Ferencváros 32-27 (16-13)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 2500 néző
v.: Horváth, Marton
gól: Ariton 7/4, Orbán 6/1, Borók 5, Szűcs 3, Madai 3, Csáki 3, Rácz E. 2, Latakaite 2, Kereki 1, illetve Mravikova 7, Tóth T. 5/2, Kamper 5, Pádár M. 4, Uhrakova 3/1, Kirsner 2, Csenki 1
hetes: 6/5, illetve 5/3
kiállítás: 12, illetve 6 perc

Öt perc alatt a Debrecen három komoly lövője is megvillant, Szűcs és Orbán mellett Borók is betalált, a másik oldalon Tóth két rossz távoli lövéssel nyitott, ám két értékesített vendégbüntetőt követően Mravikova akcióból egalizált (3-3).

A hazai közönség alaposan feltüzelte a Lokit, ez látszott az elszántságon és az akaraton, ám mindez sok szükségtelen technikai hibát is szült. A 12. percben már a Fradi vezetett 7-5-re, Pastrovics hetest és ziccereket fogott (igaz, Csenki is rontott büntetőt a túloldalon).

A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Debrecen felállt fal ellen még emberhátrányból is eredményes tudott lenni (10-10). Kisebb ámokfutás után 12-10-es Fradi-előnyről 16-12-es Loki-vezetés következett, Tóth Tímeát tökéletesen semlegesítette a hazai védőfal, a válogatott átlövő második hetesével alakult ki a 16-13-as félidei eredmény.

Mindössze tizennyolc másodperc telt el a második félidőből, amikor Tóth Tímea megszerezte első akciógólját, majd - Kamper kiállítása miatt - emberhátrányban újabb találatot jegyzett (17-15). Kereki sajnálatos térdsérülése miatt Laurencz László, a Loki trénere változtatni kényszerült, ám ez nem látszott meg csapata teljesítményén.

Amíg a Ferencváros támadásait a statikus, sablonjáték jellemezte (az átlövő-teljesítmény egyenlő volt a nullával), addig a Debrecen jól élt az ellenfél hibáiból, a 38. percre 21-16-ra, a 48. percre 26-21-re lépett meg.

A mezőnyben nyújtott produkciók mellett a kapusok közötti különbség is döntőnek bizonyult, az ukrán válogatott Vorozscova egymaga többször találkozott a labdával, mint Pastrovics és Miklosova együttesen.

Tíz perccel a lefújás előtt Németh András még megpróbálta felrázni tanítványait, ám hiába kért időt, az indiszponált fővárosiak 29-22-es hátrányról nem tudtak már felállni. A mérkőzést végül 32-27-re a hazai együttes nyerte (amely 1997 óta először tudott győzni a Ferencváros ellen), s immáron kilenc bajnoki óta nem talált legyőzőre.

Laurencz László, a Debrecen szakvezetője: "Számítottam arra, hogy győzhetünk, nálunk nem volt gyenge teljesítmény. Úgy érzem, jóval egységesebbek voltunk, s jobban akartunk nyerni."

Németh András, a Ferencváros vezetőedzője: "A védekezésünk borzasztó gyenge volt, a Debrecen átlövői végig szabadon lőhettek a kapunkra. Nem vagyunk lépéshátrányban, még a vereséggel is négy közé juthatunk."