Vágólapra másolva!
Németh András, a Ferencváros edzője lett a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szövetség elnöksége egyhangúlag szavazott bizalmat az 52 éves trénernek, akinek megbízatása a 2008-as pekingi olimpia végéig szól. Németh szerződése az FTC-nél 2006. június 30-ig érvényes, addig maradhat a klubnál.

Az elnökség két értékelő időpontot jelölt ki, amikor mindkét fél jogi következmények nélkül felbonthatja a megállapodást. Az egyik 2006 júniusának vége, a másik pedig a 2007-es, olimpiai kvalifikációs világbajnokság, decemberben.

Németh András - Zsiga Gyulával közösen - 1998-ban, az Európa-bajnoki selejtezők idején már vezette a válogatottat. A párost követte a Németországból hazatérő Mocsai Lajos, aki a 2004-es athéni olimpián elért - csalódást keltő - ötödik helyezést követően búcsúzott. Ezután Kiss Szilárd, a Dunaferr mestere lett a kapitány, de ő már kinevezésekor jelezte, csak a 2004 decemberi, hazai rendezésű Eb-re vállalja a megbízatást.

Ekkor került képbe Németh András. Az elnökségi tagok személye iránti elkötelezettségét jelzi, hogy más szakemberrel igazán nem is tárgyaltak, bár Kovács Péter és Zsiga Gyula neve szóba került, előbbi a Pick Szeged férfi, utóbbi a Kiskunhalas női csapatának trénere.

Már a múlt hétfői elnökségi ülésen majdnem sikerült mindenben megállapodnia Némethnek és az elnökségnek, azonban a szövetség a női klubokat tömörítő liga véleményét is ki akarta kérni, ezért halasztotta el a végleges döntést mostanra.

A válogatott - mivel bronzérmes lett a legutóbbi Eb-n, ezért nem kell vb-selejtezőt vívnia - csupán az év végi, decemberi, szentpétervári világbajnokságon játszik legközelebb tétmérkőzést. Addig persze több felkészülési találkozón lép pályára, legközelebb március 2-án, Dunaújvárosban az olimpiai bajnok Dánia ellen.