Társoldalunk:

Tizenegy magyar városban rendezik a junior kézivébét

2005.02.13. 13:02

A tavaly decemberi nőikézilabda-Eb után a nyáron újabb rangos nemzetközi események ad otthont Magyarország. Augusztus 13-28-a között a junior férfikézilabda-világbajnokság Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 11 városában kerül megrendezésre - amennyiben az IHF áldását adja az újabb öt jelentkező városra.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Nyíregyháza, Kisvárda, Tiszavasvári, Miskolc, Tiszaújváros és Ózd is jelentkezett, hogy helyszínként szerepet vállalna az augusztus 13-28-a között megrendezésre kerülő junior férfikézilabda-világbajnokságon. Pénteken a szervező bizottság újabb öt város jelentkezését fogadta el - közölte Sinka László, a bizottság elnöke az esemény hivatalos honlapján (www.juniorhandball.hu). 

A helyszínek sora Mezőkövesd, Szerencs, Csenger, Fehérgyarmat és Nagykálló jelentkezésével immáron tizenegyre bővült, hogy ez valóban így legyen, s a 82 összecsapást 11 városban lehessen megrendezni, ahhoz szükséges még a Nemzetközi Kézilabda Szövetség beleegyezése is.

Az már szinte bizonyos, hogy a március végi selejtezőket követően, amikor eldől, a rendező Magyarország és a címvédő Svédország mellett melyik az a 18 csapat, amely a világbajnokság résztvevője lesz, május elején Nyíregyházán tartják az ünnepélyes sorsolást.

A világbajnokság négy ötfős csoportokban augusztus 15-én kezdik meg a küzdelmeket a csapatok és augusztus 28-án a döntővel zárják, utóbbi helyszíne a nyíregyházi Bujtosi Sportcsarnok lesz.

A magyar válogatott, amely a szabolcsi és a borsodi megyeszékhelyen a világbajnokság előtt felkészítő tornát szervez, Miskolcon kezdi meg a csoportmérkőzéseket, ezután a mieink átköltöznek Nyíregyházára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK