Vágólapra másolva!
A bekötött biztonsági öv megmenthette volna Kulcsár Anita olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó életét - többek között ezt tartalmazza a január 19-i tragikus autóbaleset ügyében kirendelt szakértők véleménye.

A népszerű sportoló autójával a Velencét Pusztaszabolccsal összekötő, hókásás szakaszon elhagyta az útpályát és egy fának rohant. A Dunaferr klasszis beállósa koponyasérülésébe a helyszínen belehalt. Járműve, egy Volkswagen Golf az ütközés után kigyulladt és teljesen kiégett.

A szakértői vélemény szerint "esetleges műszaki hiba okozó szerepe kizárható". A baleset előtt a kocsi sebessége 85-90 km/órás volt, és a fának 65-70-nel csapódott.

Forrás: MTI

"A letérés legvalószínűbb oka vezetéstechnikai hibában keresendő" - áll R. Szabó Ágnesnek, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének közleményében.

"Az igazságügyi szakértő a számított ütközési adatok, az igazságügyi orvos szakértő által megállapított sérülések, a jármű felépítése és az ütközési kísérletek alapján közlekedési szakértői kompetenciájába tartozóan megállapította, hogy a bekötött biztonsági öv esetén a halálos eredmény kialakulása nem lett volna valószínű, mert a korszerű gépkocsinál a biztonsági öv, az övfeszítő és a légzsák együttesen meggátolta volna a test előrezuhanását, a halálos sérülés kialakulását. Olyan sérülés nem volt a vezetőn, mely szabályszerűen bekötött öv mellett, a fellépő lassulás mellett is kialakulhatott volna. A sportoló közvetlen halálát az ütközés során elszenvedett koponyasérülés okozta" - olvasható a szakvéleményben.