Társoldalunk:

Kéziseink Kulcsárra emlékeznek Dánia ellen

2005.03.01. 18:43

Szerdán 18 órakor Magyarország és Dánia nőikézilabda-csapata Dunaújvárosban lép pályára. A barátságos mérkőzés egyben emlékezés is lesz a közelmúltban elhunyt kitűnő beállósra, Kulcsár Anitára.

Eredetileg a sportág örömünnepét tervezték a szervezők március 2-án, Dunaújvárosban. Hiszen - ahogy Sinka László főtitkár korábban fogalmazott - a kézilabdasport női szakágában Magyarország és Dánia összecsapásai mindig a legrangosabb események közé tartoznak.

Kulcsár Anita tragédiája azonban mindent megváltoztatott, így a Magyar Kézilabda Szövetség az összecsapást a világklasszis beállós emlékének szenteli. (A legutóbbi sajtótájékoztatón felmerült a kérdés, miért nem ezen összecsapáson búcsúznak el a címeres meztől visszavonuló sportolók. Sinka erre azt válaszolta, Radulovicsék búcsúmeccsét novemberre tervezi az MKSZ.)

A dánokról sok hír nem jutott el Magyarországra, a hét végi bajnoki forduló után hétfőn kezdte meg a munkát Jan Pytlick együttese is. A magyarországi összecsapást követően a két együttes szombaton és vasárnap is megmérkőzik egymással, az első összecsapásra Aarhusban, a másikra Frederikshavnben kerül sor.

A két csapat eddig összesen 39 alkalommal találkozott egymással, 21 magyar győzelem és 17 dán siker mellett 1 döntetlen a mérleg, Az összgólkülönbség 783-762. Érdekesség, hogy tavaly négyszer meccselt egymással a két válogatott, s háromszor dán siker született.

a válogatott programja
március 2., szerda, 18.00 Dunaújváros
Magyarország - Dánia

március 5., szombat, 16.15 Atletion, Aarhus
Dánia - Magyarország

március 6., vasárnap, 16.25 Arena Nord, Frederikshavn
Dánia - Magyarország

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK