Vágólapra másolva!
Elégedetten nyilatkozott az olimpiai bajnok dánok ellen aratott 29-20-as szerdai, dunaújvárosi győzelem után Németh András, a magyar nőikézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.

"Fontos volt, hogy az átalakított, megfiatalított csapat jól kezdett. Hamar megnyugodhattunk, de ez kicsit visszaütött, majd a dánok egyenlítése után főleg a rutinos játékosok révén sikerült megint elhúznunk" - értékelt egy nappal a történtek után Németh, akinek együttesében öt újonc, Borbás, Bódi, Gaál, Hornyák és Madai kapott helyett. Az első válogatottságukat ünneplők közül Bódi és Hornyák talált be, előbbi kétszer, utóbbi egyszer.

Ami figyelemre méltó volt, hogy Kulcsár Anita emlékmérkőzésén a január 19-én autóbalesetben elhunyt beállós posztjáról nem sikerült gólt lőni a riválisnak. Eleinte Borbás, majd Gaál, végül Madai szerepelt itt, de mindegyikük inkább abban jeleskedett, hogy elzárásaik révén az átlövők nyugodtabban kísérletezhettek.

"Nem feltétlenül kell mindent gólban mérni. Elégedett voltam a fiatalokkal, közel azonos szinten teljesítettek, de azt tudomásul kell venni, hogy játékuk még nem lehet domináns ebben a csapatban" - hangoztatta a kapitány.

A csapat szombaton Aarhusban (16.15), vasárnap pedig Frederikshavnben (16.25) újból megmérkőzik a szintén átalakított, és a 2008-as pekingi olimpiai aranyérmet megcélzó dánokkal.

Németh András jelezte, a két idegenbeli összecsapásra változást tervez: a kapus Herr, valamint Madai ezúttal nem utazik, ám a Dániában légióskiodó Benyáts Beatrix (Esbjerg) csatlakozik a többiekhez.

A keret csütörtökön pihenőt kapott, pénteken a budapesti Körcsarnokban lesz edzés, majd délután következik a repülőút.