Vágólapra másolva!
Ritkán látható bravúrt vittek véghez a magyar nőikézilabda-csapatok az európai kupák hétvégi negyeddöntőiben: mind a négy érintett - amely ráadásul egyformán idegenben lépett pályára a visszavágón - továbbjutott, és sikerült megnyerni a kontinens legjobbjának tartott dánok elleni hármas párviadalt is.

A Bajnokok Ligájában a Dunaferr csupán egygólos előnnyel utazott Viborgba, és óriási küzdelemben, a találkozón ötgólos hátrányt ledolgozva kiharcolta a büntetődobásos ráadást, amelyet aztán megnyert.

Az EHF-kupában biztosan lesz magyar döntős, ugyanis a négy között van a Győri Graboplast ETO KC, a Cornexi-Alcoa HSB Holding és a Ferencváros is. A Győrnek nem okozott gondot a román Silcotub Zalau, a székesfehérváriak pedig taktikusan őrizték a dán Horsens ellen az első összecsapáson kiharcolt hatgólos előnyt, amiből aztán három a lefújásra is megmaradt.

A Ferencváros a Dunaferrhez hasonlóan egygólos előnnyel utazott Dániába, a GOG Gudme azonban szinte az egész találkozón "hátrányos helyzetű" maradt. A remekül küzdő zöld-fehérek továbbjutására kevés remény volt, így viszont annál édesebb a siker.

A magyar csapatok hétvégi eredményei
Szombat:
Női BL, negyeddöntő, visszavágó:
Viborg HK (dán) - Dunaferr 27-26 (16-13), büntetőkkel: 3-5
továbbjutott:
a Dunaferr, 53-53-as összesítéssel, büntetőkkel
Vasárnap:
Női EHF-kupa, negyeddöntő, visszavágó:

GOG Gudme (dán) - Ferencváros 32-32 (18-18)
tj.:
a Ferencváros, 63-62-es összesítéssel

Silcotub Zalau (román) - Győri Graboplast ETO KC 31-30 (15-18)
tj.:
a Győr, 65-53-as összesítéssel

Horsens (dán) - Cornexi-Alcoa HSB Holding 32-29 (14-13)
tj.:
a Cornexi-Alcoa, 61-58-as összesítéssel

Az elődöntő sorsolását kedden 11 órakor tartják Bécsben.