Vágólapra másolva!
Meglepő sajtóközlemény jelent meg a UNIQA-Vasas hivatalos honlapján, amely szerint nyártól Mocsai Lajos irányítja majd az angyalföldi nőikézilabda-csapatot. Köstner Vilmos szerződése a 2004-2005-ös szezon végén jár le, amelyet közös megegyezéssel a felek nem kívántak meghosszabbítani.

Mozgalmasan kezdődött a 2005-ös esztendő Mocsai Lajos számára. A kézilabda-szakember először visszautasította a horvát Lokomotiva Zagreb női gárdájának ajánlatát, majd elfogadva a német VfL Gummersbach férfi együttesének felkérését, húsvéthétfő óta ismét a Bundesligában dolgozik.

A Testnevelési Egyetemen dolgozó tréner három hónapra vállalt feladatot Németországban, s annak ellenére, hogy helyi lapokban sejtelmesen nyilatkozott a folytatásról, a napokban - a korábbi tárgyalások lezárásaként - kétéves megállapodást kötött Markovits László ügyvezető elnökkel az UNIQA-Vasas felnőtt nőikézilabda-csapat vezetőedzői posztjára.

A kiváló edző nyártól visszatér a korábbi közös sikerek helyszínére, hiszen a Vasas az irányítása alatt a nyolcvanas évek elején magyar bajnoki címet és BEK győzelmet ért el. A jelenlegi vezetőedző, Köstner Vilmos szerződése a 2004-2005-ös szezon végén jár le, amelyet közös megegyezéssel a felek nem kívántak meghosszabbítani.

A klubvezetőség hét játékossal már korábban megállapodott a jövő évet illetően, ezen túl pedig az új vezetőedzővel egyeztetve és az ő javaslatára kerülnek szerződtetésre a további játékosok. A cél a következő években a bajnokságban folyamatosan előrelépni és a hagyományokhoz híven az élvonalba kerülni.