Vágólapra másolva!
Már a következő szezonra gondol a norvég Gjerpen nőikézilabda-együttese, amely szerződtette a Nordstrand Oslo 22 éves cseh játékosát, Iva Zamorskát, s a 2005-2006-os szezonra szeretné elcsábítani az Aalborgból távozó Farkas Ágnest is. A magyar klasszist egyelőre egy esztendőre igazolná le a skandináv klub.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült szerződtetnünk Iva Zamorskát" - nyilatkozta a Varden című lapnak Leif Gautestad, a Gjerpen szakvezetője. A tréner azonban azt is megerősítette, nem csupán a cseh válogatott játékosra számítana a jövőben. A norvég gárda ugyanis megkereste Farkas Ágnest, akinek szerződése a nyáron lejár az Aalborg együttesénél, s akit nagyon szeretne soraiban látni a Gjerpen vezetősége.

"Nem titkoljuk, igazi nagy halra is vadászunk még" - jelentette ki Gautestad, hozzátéve, kívánságlistája elején található a magyar válogatott átlövő neve.

Stig Nygaard, a TV 2 Nettavisen szakírója érdeklődésünkre elmondta, a Gjerpen valóban felvette a kapcsolatot Farkas Ágnes ügynökével, s egyetértettek abban, hogy van esély a megegyezésre.

"A norvég klub tudatta a menedzserrel, hogy milyen szinten számítanának Farkas játékára, ám hozzátette: a magyar kézilabdázónak dolgoznia is kellene a játék mellett, hogy a megélhetéséhez szükséges pénzt megkeresse. A részletekről a két fél gyakorlatilag már megegyezett, már csak Farkas Ágnesnek kell igent mondania, azaz a Gjerpen bízik abban, hogy a játékost sikerül Skien városába csábítani."

A Vardennek Ole Geir Hoppestad, a klub elnöke elárulta, az egyéves szerződéshez jár egy hosszabbításra jogosító opció is, amellyel a két fél élhet a sikeres együttműködést követően.

A csapat még tárgyalásban áll a Björnar játékosával, Renate Urnéval, illetve Silje Aamodttal (Skjeberg) is.

A Gjerpen jelenlegi kerete
kapusok: Maria Solheim, Therese Brorson, Elin Valle Pettersen
mezőnyjátékosok: Anette Mabel Olsen, Tina Bjerke, Helena Andersson, Janne Grimholt, Stine Hoppestad, Heidi Löke, Kine Saga, Anja Marie Edin, Vanja Skyer, Martine Lervik, Tina Larsen, Kine Fusche, Lise Löke, Cathrine Bolt, Ingrid Sather, Silje Marie Berget, Sara Eriksson, Inger-Helen Hegna, Inger Marie Johannessen, Silje Salomonsen
edző: Leif Sigvard Gautestad.

Pincési László