Társoldalunk:

Két magyar csapat meccsel az EHF-kupáért

2005.04.17. 19:32

Szenzációs játékkal továbbjutott a Győri Graboplast ETO KC a német HC Leipzig ellen, s így létrejött a Cornexi-Alcoa-HSB Holdinggal a magyar házidöntő a nőikézilabda EHF-kupában.

Női EHF-kupa, elődöntő, visszavágó:
Győri Graboplast ETO KC - HC Leipzig (német) 43-31 (24-14)
gól: Gogirla 10, Görbicz 8, Vérten 7, Bradeanu, Mörtel 4-4, Borbás, Kovacicova 3-3, Mehlmann, Juhász 2-2, illetve Sörlie-Lybekk 8, Danilovic 6, Langkeit, Radzeviciute 5-5, Vlckova, Wörz, Reiche 2-2, Pietzsch 1.
továbbjutott: a Győr, 70-64-es összesítéssel.

Kimaradt helyzetekkel indult az összecsapás, majd az első felvonáson eredménytelen Bradeanu kezdte a gólgyártást. Hamar felvette a nagy sebességet a hatgólos hátrányból induló Győr, Vérten háromszor is eredményes volt (7. perc: 5-2). A lipcseieknél a norvégok világ- és Európa-bajnoka, Sörlie-Lybekk megint remekelt, s vezérletével 6-5-re módosult az állás.

Reiche kiállítása alatt újra szárnyakat kapott az ETO, és fokozatosan növelte a különbséget (9-5). A védekezés - a jobbszél kivételével - jól működött, és negyedóra elteltével már 12-7 volt az eredmény, vagyis összesítésben már csak egy góllal vezetett a HC Leipzig.

Sirina védései további erőt adtak a hazaiaknak, s a 18. percben 14-8 lett az állás, azaz "meccsnullra" álltak a csapatok. A vendégeknél ebben a szakaszban Danilovic tartotta a lelket csapatában, ha büntetőt dobhatott, nem rontott. A Győr viszont továbbra is jól összpontosított, s növelte a különbséget (19-11). Megroppantak a németek, 21-12-nél pedig edzőjük időt kért. De hiába, mert a következő támadásnál újabb győri találat esett.

A jelentős hazai formajavulásra jellemző adat, hogy a csapat az egy héttel ezelőtti találkozón összesen 27 gólt dobott, most pedig 30 perc alatt 24-et. A szünet nem törte meg az ETO lendületét, a nagy kedvvel játszó Görbicz rögtön egy csavart, ún. cunderes gólt dobott. A tetemes előny kissé kényelmessé tette a hazai együttest, s kicsit közelebb jött a Leipzig, de ez az állapot nem tartott sokáig, mert Gogirla magára talált.

Végleg padlóra került a lipcsei csapat, szinte semmi sem sikerült neki, így esélye sem volt a felzárkózásra. Az utolsó negyedóra 33-20-as győri vezetéssel és német időkéréssel kezdődött. A fantasztikus hangulatot teremtő szurkolóknak a hátralévő szakaszban sem kellett izgulniuk, a csereként pályára lépő kapus, Herr jól helyettesítette Sirinát, így a különbség már nem változott.

A két találkozó alapján a Győr teljesen megérdemelten lépett tovább. Kedden azt sorsolják Bécsben, hogy mely csapat kezdi otthon a május közepén esedékes döntőt. A Cornexi-Alcoa-HSB Holding története első, a Győr pedig negyedik EHF-kupa-fináléját vívja. Az ETO még soha sem nyert, igaz, eddig mindig dán - kétszer az Ikast, egyszer pedig (tavaly) a Viborg - riválisa volt a döntőben. Ez lesz az első teljesen magyar finálé európai kézilabda-kupában.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK