Vágólapra másolva!
Barcelona, a Ciudad Condal - a "Grófi Város" - ezekben a napokban örömmámorban úszik. Szombaton hetedik Bajnokok Ligáját/Európa-kupáját nyerte az FC Barcelona férfikézilabda-csapata, míg a futballgárda valenciai diadalát követően már-már behozhatatlan előnnyel vezeti a Primera División tabelláját. Nekünk, magyaroknak a kézisek diadala a kedvesebb, érthetően, hiszen a vörös-kékek - és a mezőny - legjobbja Nagy László volt, a magyar válogatott 208 centis, 110 kilós, balkezes bombázója, aki kilencszer talált a La Mancha-i ellenfél, a Ciudad Real hálójába.

A szegedi születésű, 23 éves világsztár népszerűsége hovatovább vetekszik Ronaldinhóékéval a katalán metropolisban.

"Gyakorlatilag negyvennyolc órája egyfolytában mulatunk, a szombat éjszakai buli után vasárnap este is belecsaptunk a lecsóba, és duplán szerencsénk volt, mert az ünneplésünk összeért a Valenciából győztesen hazatérő futballisták kiruccanásával" - mondta kissé álmosan Nagy László hétfői telefonhívásunkkor.

- Konkrétan mi is történt?
- Az egyik legnépszerűbb barcelonai diszkóban, a Bikiniben múlattuk az időt a csapattal, amikor megérkezett néhány Barca-futballista. A brazil jobbhátvéd Belletti és honfitársa, Thiago Motta volt az, ők is jól érezték magukat.

- Itthonról felfedeztük a képernyőn - a Palau Blaugrana első sorában - Pálinger Katalint, a magyar válogatott és a Dunaferr világklasszis kapusát. Ez véletlen volt?
- Szerintem nem.

- Azt beszélik, Katit érzékeny szálak fűzik Iker Romeróhoz, a Barca gólvágójához.
- No comment.

Forrás: EPA

- Hogyan élte meg a kupagyőzelmet?
- Mint egy szép álmot. Tíz nap alatt háromszor csaptunk össze a Ciudad Reallal, az első két meccset elveszítettük, a harmadikat, a legfontosabbat megnyertük.

- Egyenrangú tagjai a Barca családnak?
- Nyilvánvaló, hogy Ronaldinhóékat jobban ismerik, de nem panaszkodhatunk. Joan Laporta elnök úr, aki pár órával előbb tért haza kínai tárgyalásairól, kint volt a Palau Blaugranában, ő is kezet szorított velünk, miként János Károly király is.

- Mikor látjuk itthon?
- Ha minden jól megy, a bajnokság befejeztével, június 7-én.

Ch. Gáll András