Vágólapra másolva!
Sajtóreggeli keretében számolt be a Győri ETO KC női- és férfikézilabda-csapata a nyári felkészülésről. Róth Kálmán együttese címvédőként egyértelműen az aranyérem egyik várományosa, míg Tóth László fiai a középmezőny tetejét célozzák meg.

Békéscsabán kezdi meg idei bajnoki szereplését a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapata, amely az első fordulóban szünnaposként nem lépett még pályára. A szakosztály - a férficsapattal egyetemben - közös sajtóreggelin számolt be a felkészülésről.

A csapattól Borbás Rita, Mehlmann Ibolya és Sirina Irina a Dunaferrhez igazolt, helyettük ugyancsak három kézis érkezett a Rába-parti városba.

Nagy Krisztina gyakorlatilag hazatért, hiszen az ETO saját nevelésű játékosaként az 1997-98-as szezonban még győri színekben lépett pályára a magyar NB I-ben - akkor 25 mérkőzésen 28 gólt szerzett. A jobbátlövő 1998 nyarán a dán Koldingba szerződött, majd a GOG Gudme következett. 2000-ben tagja volt a romániai Európa-bajnokságon aranyérmes magyar válogatottnak.

Ana-Maria Lazer nem ismeretlen a győri szurkolók előtt, ugyanis a Silcotub Zalauval kétszer is játszott az ETO ellen a nemzetközi kupában. A csapat másik két légiósával, Bradeanuval és Gogirlával együtt tagja a román válogatottnak.

Zomborszki Edit a nyíregyházi Kölcsey DSE-ből szerződött Győrbe, ahol idén elsősorban az ifjúsági csapatnál számítanak rá. Nevelőedzője az a Hadobás István, aki annak idején Kulcsár Anitát is Győrbe irányította.

"Kiegyensúlyozottabb lesz idén a bajnokság, hiszen a Cornexi kispadja hosszabb lett, és Vijunaite személyében klasszis beállóst igazoltak, míg a Ferencváros Németh Helga leigazolásával nyert nagyon sokat" - vélte Róth Kálmán, a női csapat szakvezetője. "Célunk egyértelmű: megvédeni a bajnoki címeinket. Juhász Gabi már elkezdte a rehabilitációs munkát, míg Bognár Barbarát - akinek lövőkeze hüvelykujjában beszakadt a szalag - még nem engedi pályára lépni az orvos. Kovacicova a derekát fájlalja, de pályára léphet Békéscsabán."

A klubvezetés büszkén számolt be arról, hogy az összes ülőhelyre bérletet adtak el, erre még országos tekintetben sem volt példa. A bérlettel a férfi és női csapat meccsei is megtekinthetők. Az állandó VIP- és sajtóhelyek kialakítása folyamatban van.

A klubnál a [email protected] mailcímen még meg lehet rendelni az Aranylányok című könyvet, valamint a lányok tavalyi meneteléséről szóló DVD-t és videokazettát is.

a csapat nyári felkészülési mérkőzéseinek eredményei:
Győri Graboplast ETO KC - Duslo Sala (szlovák) 34-19
Győri Graboplast ETO KC - Duslo Sala 31-18
Vasas - Győri Graboplast ETO KC 28-37
Vasas - Győri Graboplast ETO KC 25-38
Győri Graboplast ETO KC - Banska Bystrica(szlovák) 30-24
Győri Graboplast ETO KC - Banska Bystrica(szlovák) 38-25
Győri Graboplast ETO - Vasas 28-30
Győri Graboplast ETO KC - Vasas 37-21
Banska Bystrica - Győri Graboplast ETO KC 31-55 (3x30 perc)
Bp.Kőbánya-Spartacus - Győri Graboplast ETO KC 17-39

Kulcsár Anita-emléktorna (Dunaújváros):
Győri Graboplast ETO KC - Podravka Vegeta Koprivnica (horvát) 27-23
Dunaferr NK - Graboplast ETO KC 27-27
Győri Graboplast ETO KC - Buducnost Monet Podgorica (szerb-montenegrói) 28-20

Jobb gólkülönbségével a Graboplast ETO nyerte a tornát a Dunaferr NK előtt.

a Podravka Vegeta Koprivnica jubileumi tornája (Kapronca, Horvátország):
Podravka Vegeta Koprivnica - Győri Graboplast ETO KC 31-30
Győri Graboplast ETO KC - Krim Mercator Ljubjana (szlovén) 31-30
Győri Graboplast ETO KC - Hypo NÖ (osztrák) 22-21

A tornán a Graboplast ETO ezüstérmet szerzett a házigazda mögött.