Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) Végrehajtó Bizottsága hétvégi portugáliai ülésén - Moldovával szemben - Magyarországnak ítélte oda a 2006. évi férfi és női masters kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát.

A pályázat elnyerése egy újabb fontos állomás azon megrendezni kívánt események sorában, amelyek révén a szövetség szeretné fenntartani az állandó magyar jelenlétet a sportág nemzetközi színterén.

Ismeretes, hogy a tavalyi női Európa-bajnokság és a négy héttel ezelőtt véget ért férfi junior-világbajnokság egyaránt sikeres megszervezésére és kiemelkedően kedvező hazai és külföldi megítélésére alapozva a szövetség elnöksége olyan további jelentős világversenyek megpályázásáról döntött, mint a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpia előtti egyik férfi, illetve női kvalifikációs torna, az EHF 2008-as kongresszusa, a 2009-es női junior Európa-bajnokság és nem utolsósorban a 2011. évi férfi-világbajnokság.

A masters Európa-bajnokságra 2006. június 23-25-e között, a komoly világverseny-rendezési tapasztalatokkal is rendelkező kézilabdás fellegvárban, Győrben kerül sor. A küzdelmeket a tervek szerint két-két kategóriában bonyolítják le, a férfiaknál 35, illetve 45, a nőknél 33, illetve 43 év fölötti korosztályban.

Az idén márciusban a spanyolországi Granollersben megrendezett II. Európa-bajnokságot a 45 év fölötti férfiak között a magyar öregfiúk-válogatott nyerte meg. A Vass Sándor edzette csapat tagja volt többek között a korábbi válogatott Vass Károly, Iváncsik Mihály, Kenyeres József, továbbá dr. Bakonyi Tibor, az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának elnöke is.