Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig nagyüzem lesz az európai kézilabdakupákban: hét magyar csapat is pályára lép.

A műsort a Tatabánya-Carbonex kezdi, amely a férfi EHF-kupában a fehérorosz SZKA Minszkkel kétszer is megmérkőzik. A szerdai bajnoki meccsen a PLER-Airport ellen váratlan hazai vereséget szenvedő hazaiaknak illene továbbjutniuk a 32 közé, ugyanis a rivális feladta a pályaválasztói jogot.

Szombaton a legrangosabb kupában, a Bajnokok Ligájában is elindul a menet. A férfiaknál a Pick Szeged az ukrán Zaporizzsját fogadja a kötelező győzelem terhe mellett. A másik magyar érdekelt, az MKB Veszprém vasárnap a - korábban az NB I felé kacsingató, ám az érintettek elutasításával találkozó - szlovák Tatran Presovhoz látogat a felvidéki Eperjesre. A honi bajnoknak nem lehet más célja, mint a két pont begyűjtése.

A nők között a Dunaferr a német Nürnberggel szemben próbálja bizonyítani, hogy helye van a 16 csapatot - közte a Győri Graboplast ETO KC-t - felvonultató csoportkörben. Az első, nehéznek ígérkező összecsapást idegenben vívja a dunaújvárosi klub.

A KEK-ben a nyáron megerősödött, és szerdán Tatabányán minimális különbséggel diadalmaskodó PLER-Airport férficsapata akár már szombaton eldöntheti a nem igazán jegyzett norvég Haslum elleni csatát. A nőknél a Vác az 1998-ban a Dunaferr elleni EHF-kupa-döntőt elveszítő, s azóta inkább csak gyengült szlovák Banska Bystricával (Besztercebánya) találkozik a 24 közé jutásért. A magyar együttesnek erőt és önbizalmat adhat, hogy szerdán történelme során először nyert a Ferencváros ellen.

A magyarok programja
péntek:
Férfi EHF-kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés: Tatabánya-Carbonex - SZKA Minszk (fehérorosz) 18 ó

szombat:
Férfi Bajnokok Ligája, D csoport, 1. forduló: Pick Szeged - Zaporizzsja (ukrán) 16.15
Férfi KEK, 2. forduló, 1. mérkőzés: PLER-Airport - Haslum (norvég) 17
Női KEK, a 24 közé jutásért, 1. mérkőzés: Vác-Banska Bystrica (szlovák) 17
Férfi EHF-kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó: Tatabánya-Carbonex - SZKA Minszk (fehérorosz) 18
Női Bajnokok Ligája, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés: Nürnberg (német) -Dunaferr 19

vasárnap:
Női EHF-kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés: Asztrahán (orosz) - DVSC 12
Férfi Bajnokok Ligája, F csoport, 1. forduló: Tatran Presov (szlovák) - MKB Veszprém 18