Vágólapra másolva!
Megszakította a Ciudad Real elleni négy vereségből álló sorozatát az MKB Veszprém és legyőzte az előző kiírásban döntős vendég spanyol csapatot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában. A Pick Szeged viszont rossz napot fogott ki és fájó, egygólos vereséget szenvedett  a bosznia-hercegovinai Izvidac Ljubuski otthonában.

Férfi Bajnokok Ligája, F csoport, 3. forduló:
MKB Veszprém KC - Ciudad Real (spanyol) 31-29 (13-14)
Veszprém, 2500 néző
vezette: Svein Olav Oie, Oyvind Togstad (norvégok)
MKB Veszprém KC: Sola - Iváncsik 1, Lapcsevics 1, Pásztor 2, Tombor 1, Pérez 10, Eklemovics, Gál 7, Lazarov 8, Lusnyikov 1
Ciudad Real: Sterbik - Davis 3, Dzomba 2, Metlicic 2, Urios-Fonseca 2, Entrerrios 2, Rutenka 2, Stefansson 2, Fis 8, Dimant 2, Pajovic 2, Belaustegui 2
hétméteresek: 4/4 illetre 7/5
kiállítások: 6 illetve 6

Csoportrangadónak megfelelő színvonalú játék jellemezte az első félidőt. A Veszprém hamar vezetést szerzett, és a remek bejátszásokat kapó Gál Gyula vezérletével tartani tudta az előnyt. A játékrész közepén azonban a vendégek emberelőnyben kétszer is eredményesek voltak, így megfordították az állást, és az első félidő végén is ők vezettek.

A második 30 percben Sola bravúrjainak, valamit a remek védekezésnek köszönhetően feljavult a Veszprém, és lépéselőnybe került a spanyol sztárcsapattal szemben. A szenzációs napot kifogó Pérez és Lazarov irányításával a magyar bajnok végül megnyerte az összecsapást.

A Veszprém jövő szombaton 18 órakor a román Dinamo Bucuresti otthonában lép pályára. A magyar bajnok egy hete 37-27-re nyert a bukaresti alakulat ellen.

az állás:

1. Veszprém 6 pont/3 mérkőzés
2. Ciudad Real 4/3
3. Dinamo Bucuresti (román) 0/2 (51-66)
4. Tatran Presov (szlovák) 0/2 (47-74)

D csoport:
Izvidac Ljubuski (bosznia-hercegovinai) - Pick Szeged 23-22 (14-14)

Az első félidőben felváltva vezettek a csapatok, de két gólnál nem volt nagyobb a különbség. A Szeged nem játszott jól, és ez a második játékrészre is igaz volt. Akadozott a támadásvezetés, rengeteg ziccer maradt ki, ugyanakkor a védelem állta a rohamokat, így aztán viszonylag kevés gól esett. Az utolsó másfél percben döntetlen állásnál emberelőnybe került a hazai gárda, és ezt kihasználva megnyerte az összecsapást. A Szegednek sokba kerülhet - akár a továbbjutásába -, hogy ezúttal nem szerzett pontot.

az állás:
1. Barcelona 6 pont
2. Szeged 2 (78-78)
3. Zaporizzsja (ukrán) 2 (82-87)
4. Izvidac Ljubuski 2 (70-89)

A Szeged jövő szombaton 16.15-kor fogadja az ex-szegedi Nagy Lászlóval felálló címvédő Barcelonát. A két csapat egy héttel ezelőtti mérkőzésén a spanyolok 27-20-ra diadalmaskodtak.

MobilPress / MTI