Vágólapra másolva!
A december 5. és 18. közötti, szentpétervári nőikézilabda-világbajnokságot megelőző utolsó edzőtáborba már csak azok kapnak meghívót Németh András szövetségi kapitánytól, akik utazóknak számítanak.

A csapat péntektől vasárnapig a horvátországi Croatia-kupán vett részt, és a második helyet szerezte meg úgy, hogy a legtöbb gólt lőtte és a legkevesebbet kapta.

"Hasznos tornán vagyunk túl. A szervezés rossz volt, a szállás gyalázatos, a mérkőzésekre és az edzésekre félórákat kellett utazni. Feltűnő volt, hogy mind a három összecsapásunk elején az ellenfél elhúzott. Aztán az első két napon még a jó második félidei teljesítménynek köszönhetően fordítottunk, a hazaiak elleni zárómérkőzésen azonban a gyengébb védekezés miatt erre nem volt esélyünk" - mondta a hazatérést követően Németh András.

Hozzátette: a következő két hétben dönti el, kiknek szavaz bizalmat a vb-n, s a november 20-án kezdődő edzőtáborba - a csapatot két segítő játékossal kiegészítve - a 16 utazót hívja meg.

"Támpontot jelent a Croatia-kupán szereplők névsora, de sérülés és formahanyatlás miatt még ki lehet kerülni a keretből" - jegyezte meg az edző, akinek kinevezése óta a nemzeti együttes csupán egyszer, vasárnap a horvátoktól szenvedett vereséget.

A csapat november 20-án találkozik legközelebb, majd 24. és 26. között részt vesz a balatonfüredi Pannon GSM-kupán, ahol az osztrák és a horvát gárdával mérkőzik.

A Croatia-kupán járt csapat névsora
kapusok: Pálinger Katalin (FC Köbenhavn), Sugár Tímea (Cornexi-Alcoa-HSB Holding), Herr Orsolya (Győri Graboplast ETO KC)
jobbszélsők: Kovacsic Mónika (Győr), Balogh Beatrix (Cornexi)
jobbátlövők: Mehlmann Ibolya (Dunaferr), Hornyák Ágnes (Vác)
irányítók: Ferling Bernadett (Dunaferr), Görbicz Anita (Győr), Siti Eszter (FC Köbenhavn)
beállósok: Borbás Rita (Dunaferr), Borkowska Katalin (Kőbánya-Spartacus
balátlövők: Kindl Gabriella (Dunaferr), Tóth Tímea (Ferencváros), Szűcs Gabriella (DVSC)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Kenyeres Fanni (Cornexi)