Vágólapra másolva!
Román és magyar információk szerint a 2006-2007-es idényben újabb légióssal bővül az MKB Veszprém KC férfikézilabda-csapata. A magyar bajnok ugyanis szerződteti a Dinamo Baumit Bucuresti 23 esztendős beállósát, Marian Cozmát.

Gál Gyula, Jevgenyij Lusnyikov és Bjarte Myrhol mellé jövőre újabb beállós érkezhet a MKB Veszprém KC férfikézilabda-csapatához. Az egyik román sportnapilap, a Gazeta Sporturilor szerint a Dinamo Baumit Bukarest 210 centiméter magas beállója, Marian Cozma lehet a magyar bajnok új játékosa, a helyi Napló már azt is tudni véli, a játékos havi hatezer eurót keres majd Veszprémben.

"A veszprémi mérkőzés után keresett meg a vezetőség, s azt mondták, hogy régóta figyeltek már. Megtiszteltetés számomra, hogy Európa egyik élcsapatánál egyáltalán felvetődött a nevem. Nagy örömmel megyek Veszprémbe és remélem, minél hamarabb sikerül beilleszkednem a csapatba és a fantasztikus veszprémi közönség is megszeret. Szeretném megnyerni a csapattal a bajnokságot és a Magyar Kupát, s nagy álmom a BL serleg elhódítása is. Ezen eredmények eléréséhez a körülmények a bakonyi fővárosban adottak" - nyilatkozta a játékos a Veszprém Kézilabda Fan Club hivatalos honlapján.

A játékos, akiről a Gazeta Sportur azt írta, a Göppingen, a Barcelona és a Ciudad Realé csapatát is visszautasította, hároméves szerződést köthet a Veszprémmel.

[origo]

A Veszprém már nyolcaddöntős/sport/csapat/kezilabda/20051022barcadiadal.html?pIdx=1