Vágólapra másolva!
Ezüstös aranykor címmel rendkívül igényes és tartalmas könyv jelent meg a magyar kézilabdázás utolsó évtizedéről. Az Ágai Kis András, Liszkay Gábor Levente szerzőpáros műve 312 oldalon dolgozza fel az 1995 és 2005 közötti eseményeket, benne Európa-bajnoki aranyéremmel, egy olimpiai és két világbajnoki döntővel, illetve 15 kupafináléval.

1995-ben egy ország kedvencévé vált a nőikézilabda-válogatott, amely Laurencz László szövetségi kapitány irányításával, az Ausztriával közösen megrendezett világbajnokságon egészen a döntőig menetelt, s bár végül Bécsújhelyen kikapott Koreától, ám megalapozta a következő évtized sikereit.

Nem véletlen, hogy ezt az évet választotta könyve kiindulópontjául az Ágai Kis András, Liszkay Gábor Levente szerzőpáros, amely a magyar kézilabdázás legsikeresebb időszakáról írt könyvet Ezüstös aranykor címmel.

A Kulcsár Anita emlékének is ajánlott kiadvány 312 oldalon, 394 fotóval illusztrálva kíséri nyomon az ominózus időszakot: 1995 júliusa és 2005 augusztusa között tíz fejezetre bontva a sikerekkel kövezett utat.

19 interjú során olyan világklasszisok vallanak magukról, illetve sportági szerepükről, mint Kökény Beatrix, Farkas Ágnes, Németh Helga, Siti Beáta, Éles József vagy Pérez Carlos, a szakemberek közül többek között kifejti véleményét Mocsai Lajos, Skaliczki László, Németh András és Vass Sándor is.

A könyvben a sportág honi hét fellegvára - Ferencváros, Győr, Debrecen, Székesfehérvár, Dunaújváros, Veszprém, Szeged - is bemutatásra kerül. A műben megelevenedik egy olimpiai és két világbajnoki döntő, a 2000-ben, Romániában kivívott női Eb-diadal, valamint csapataink 15 európai kupafináléja.

A rengeteg statisztikát is tartalmazó album könyvesboltokban 5980 forintért kapható, míg kézilabda-mérkőzéseken, a Prexton kiadónál, valamint az internetes megrendelés (www.kezilabdagala.hu) esetén kedvezményes, 4480 forintos áron lehet hozzájutni.