Társoldalunk:

Sinka László is MOB-főtitkár lenne

2005.11.21. 18:53

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára hétfőn benyújtotta pályázatát a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkári posztjára.

Ezt megelőzően Faragó Judit, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára és Molnár Zoltán, a MOB jelenlegi ügyvezető-igazgatója jelezte, hogy főállásban vállalná a munkát, Kamuti Jenő, az Európai Vívó Szövetség alelnöke, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, valamint Császári Attila, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, MOB-alelnök pedig azt mondta, mellékállásban látná el a tisztet.

Sinka mindkét esetre felkészültnek érzi magát. "Azért pályáztam, mert rengeteg ember, egykori és jelenlegi sikeres sportoló, sportvezető, önkormányzati képviselő és MOB-tag javasolta ezt, és mindannyian bátorítottak. Másrészt már két évtizedes sportvezetői múltam révén annyi tudás, információ, ismeret, muníció gyülemlett fel, hogy ezeket bátran tudom a MOB szolgálataira hasznosítani. Harmadrészt ez egy újszerű kihívás" - mondta az 51 esztendős Sinka, aki kézilabdás pályafutása befejezése és az Államigazgatási Főiskola elvégzése után a százhalombattai sportközpontot vezette, 1987-től volt a Magyar Röplabda Szövetség, majd 1993-tól az MKSZ főtitkára.

1996 óta tagja az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottságának, és számos hazai világverseny főszervezője volt. Jelenleg a MOB elnökségének is tagja. Oroszul, angolul és lengyelül kiválóan beszél.

A MOB várhatóan december 17-ei közgyűlésén választ új főtitkárt. Az elnökség október 21-ei ülésén vonta meg a bizalmat Aján Tamástól, aki november 4-én lemondott, számára javasolják a tiszteletbeli főtitkári cím létrehozását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK