Vágólapra másolva!
December 5-18-a között az oroszországi Szentpétervár ad otthont a XVII. nőikézilabda-világbajnokságnak. Az [origo] a helyszíni beszámolók és tudósítások mellett Siti Beáta, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapatának 136-szoros válogatott játékosának szakértő segítségére is számíthat. Beáta ezúttal norvégok elleni meccsről, illetve a további esélyekről formált véleményt.

Video a meccsről

"Láttam a mérkőzést" - újságolta nevetve Siti Bea, utalva a koreai meccs kapcsán történt video-rakoncátlankodásra. "Nagyszerűen teljesítettek a lányok Norvégia ellen, annak pedig külön örülök, hogy annyi utolsó pillanatban elveszített mérkőzés után, a lányok folyamatosan, mérkőzésről mérkőzésre bizonyítják, hogy leküzdve a magyar átkot, nem roppannak össze a hajrában, sőt, nagyszerű mentalitásról bizonyságot téve ekkor fordítják a maguk javára a meccseket.

Úgy gondolom, hogy nagyon jól összeállt ez a társaság, és nem csak a játékosok, hanem kapitánytól a gyúróig mindenki. Ha a csapatban három-négy ember átlag feletti teljesítményt nyújt, akkor lehet esély az ellenfelek legyőzésére. A norvégok ellen Pálinger extra teljesítményt nyújtott, de kiemelkedően játszott Görbicz, és Tóth Tímea is. Szombat este ők voltak ez a bizonyos három ember, de Vértennek és Mehlmannak is voltak villanásai. Mehlmann Ibolya például meg sem tudta közelíteni a koreaiak elleni formáját, a hajrában azonban kulcsfontosságú gólt szerzett.

És hogy mi lesz? Nem szeretek olyat mondani, hogy megnyerjük-e a vébét, inkább úgy fogalmaznék, hogy ha ebben a csapatban mindig lesz három-négy ember, aki átlag felett teljesít, és a többiek is hozzáteszik a magukét, akkor gyakorlatilag bárki ellen lehet esély a sikerre."