Vágólapra másolva!
Alaposan megijedt a magyar szakvezetés, amikor a nőikézilabda-válogatott szerdai edzésén Görbicz Anita megsérült. Az elsődleges hírek még arról szóltak, lehet, a szombati elődöntőben sem léphet pályára, szerencsére Németh András szövetségi kapitány, és Dr. Tállay András, a csapat orvosa kedvezőbb hírekkel szolgált.

Pincési László helyszíni riportja Szentpétervárról

Egyszer hagy ki edzést az ember, máris történik valami - ezt az új Murphy-szabályt véltem felfedezni a szerdai nap eseménysorában. Amíg az Ermitázs megtekintésének élményeit körmöltem (pardon, gépeltem), addig a magyar nőikézilabda-válogatott edzésre indult a Jégpalotába, s a tréning közepén Görbicz Anita sérülést szenvedett.

Erről jómagam csak kollégáim révén otthonról értesültem, éjfélkor pedig már csak egy megoldás maradt számomra: az alvás. Reggel azonban első utam a Pribaltyiszkaja hotelbe vezetett, ahol egyből Sinka László főtitkárba botlottam.

"Sajnos az edzés felénél megsérült már Anita, úgy tűnik, napokig edzeni sem tud, így az elődöntő is nagyon kérdéses számára. A combhajlító-izma sérült meg, de lehet, ez egyszerűen fáradásos sérülés, ő játszotta eddig a legtöbbet a csapatból. Ráadásul a játék az élete, a zágrábi vb-döntő után, ahol az ő kezéből esett ki a labda a hajrában, a meccs után tombolt és őrjöngött, s azt mondta: Nem baj, a legközelebbin én dobom a győztes gólt" - mesélte szomorúan Sinka.

Szerencsére egy perccel később Németh András már jobb hírekkel szolgált. "Játszani fog, szombatra helyre jön, legalábbis ezt mondta nekem reggel, amikor beszéltem vele. Ma úgyis kimaradt volna Tóth Timivel együtt, van két napja, hogy gyógyulgasson" - vélte a kapitány.

Eddig 1-1, gondoltam, "döntőbírónak" dr. Tállay Andrást, a csapat orvosát kértem fel. "Anita jobb lábának combhajlító-izma sérült meg, nem is tudta folytatni az edzést, de estére már jobban lett, reggelre pedig még inkább enyhültek a panaszai. Normális esetben az ilyen sérülés hetekig tartó kezelésre szorul, nekünk nincs ennyi időnk. Anita szombaton játékra kész lesz, kap fájdalomcsillapítókat, egyedül a rásérülés veszélye ad aggodalomra okot, de ennyi kockázatot vállalni kell."

A csapattal kapcsolatos hír, hogy állítólag a magyar Parlament tagjai is teljes extázisban hallgatták, nézték a hollandok elleni mérkőzést kedden - még munka közben is. A csütörtöki, oroszok elleni középdöntő-összecsapást a helyszínen tekinti meg Lamperth Mónika belügyminiszter, aki várhatóan közös vacsorán vesz részt a csapattal.