Vágólapra másolva!
Az orosz válogatottra épülő Togliatti együttese volt a Dunaferr nőikézilabda-csapatának ellenfele a Bajnokok Ligája B csoportjának első mérkőzésén, és a hazaiak magabiztos, jó játékkal győzték le három góllal ellenfelüket. A Győr nem járt sikerrel, és tízgólos vereséget szenvedett Szkopjéban. A KEK-ben a Vác hattal verte a Nist, az EHF-kupában a Debrecen megnyugtató előnyt szerzett a norvég Bergen ellen, az FTC pedig hátradőlve várhatja a Madeira elleni visszavégót, miután 46-26-ra győzött a portugál gárda ellen.

nőikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló:
Dunaferr NK - Lada Togliatti (orosz) 30-27 (17-14)
Dunaújváros, 1500 néző
v.: Miroslav Baum, Marek Galobci (lengyelek)
Dunaferr: Hoffmann - Vincze 5, Kindl 5, Gáspár, Ferling 5/2, Mehlmann 3, Lovász 5. csere: Sirina (kapus), Borbás 4, Balogh, Radulovics 1, Bulath 2
Togliatti: Sidorova - Marennikova 5, Postnova 3, Romanskaja 2, Kirsanova 2, Csicsakova 1, Briznova 1. csere: Sirova (kapus), Juscsenko 1, Gruzdnyeva 5/5, Vinogradova, Sipilova 3, Viakhireva 4.
büntetők: 2/2 illetve 5/5
kiállítások: 12, illetve 6 perc.

Erős ellenfél ellen kellett rögtön az első csoportmérkőzésen helyt állnia a magyar együttesnek, ami nagyszerűen sikerült az első percekben. Hoffmann kapussal az élen jól védekeztek, és hatékony támadásokat vezettek a Dunaferr játékosai, így a nyolcadik percben már 5-1-re vezettek az orosz válogatottakkal megtűzdelt csapat ellen.

Ezután felváltva voltak eredményesek a csapatok, de szerencsére két gólnál közelebb nem tudott a vendég együttes felzárkózni, majd az utolsó tíz percben újra magukhoz ragadták a kezdeményezést a mieink, és megérdemelt vezetéssel zárták az első félidőt (17-14).

A dunaújvárosi lányok a második játékrészben aztán nagyon bekezdtek, és már az elején hétgólos előnyre tettek szert. A Togliatti együttese nem tudott mit kezdeni a nagyszerűen játszó magyarokal, akik a 48. percben már 27-19-re vezettek.

Majd jött a szokásos hullámvölgy 28-23-nál, és félő volt, hogy tovább csökken a megszerzett előny, ezért Kiss Szilárd időt kért. Ez sajnos nem a várt eredményt hozta, mert öt perccel a vége előtt a vendégek három gólra tornászták fel magukat.

A véghajrá megkezdése előtt aztán Trefilov mester is időt kért, és próbálta játékosait feltüzelni, de a Hoffmann helyére beállt Sirina védte a vendégek lövéseit. Az utolsó percekben a Dunaferr próbálta tartani az eredményt, végül jó játékkal, megérdemelten szerezte meg a győzelmet (30-27).

(Mobilpress)

Kupahétvége előtt nőikézi-csapatainkhttp://www.origo.hu/sport/csapat/kezilabda/20060104gorbicz.html?pIdx=1