Vágólapra másolva!
Sorsdöntő mérkőzések előtt áll a nőikézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt két magyar csapat, a Dunaferr és a Győri Graboplast ETO KC.

A dunaújvárosiak a címvédő dán Slagelsét fogadják szombaton 16.15-kor, s ha nyernek, akkor óriási lépést tesznek a negyeddöntőbe kerülés felé. Vereség esetén viszont elképzelhető, hogy csak a harmadik helyen zárnak csoportjukban, és abban az esetben a KEK-ben folytatják.

A skandináv együttes korábban rendre jobbnak bizonyult a Dunaferrnél. Az idei második fordulóban remekül tartotta magát Kiss Szilárd csapata, azonban a vége 27-25 lett - oda. A Slagelse a 2002/03-as szezonban az EHF-kupa döntőjében nyert a Dunaferr ellen. A magyarok 27-22-re győztek otthon, majd az idegenbeli visszavágón 27-20-ra kikaptak. A következő két évadban a BL elődöntőjében találkozott egymással a két kiváló együttes. Előbbi kiírásban 34-29-re nyert a Dunaferr, majd Dániában 32-22-es vereséget szenvedett. Tavaly szintén a nyitótalálkozót tartották Magyarországon, és akkor már a győzelem sem sikerült, a Slagelse előbb 28-25-re, majd otthonában 21-17-re nyert.

A Győr számára létfontosságú, hogy vasárnap nyerjen az orosz Dinamo Volgograd vendégeként, máskülönben a csoport utolsó helyén zárhat, és akkor számára befejeződik a nemzetközi kupaidény. A két gárda két héttel ezelőtt már találkozott, akkor az ETO 25-23-ra győzött.