Társoldalunk:

Bankot robbanthat a Fradi nőikézi-csapata

2006.02.02. 15:07

Szezon végéig szóló szponzori megállapodást kötött a Ferencváros nőikézilabda-csapata és a Budapest Bank, amelynek értelmében a zöld-fehér együttes játékosai a mezükön viselik a pénzintézmény logóját, és a bank arculati elemei is megjelennek a klub kézilabda-csarnokának több pontján.

"Utoljára, még tavaly szomorú hírekkel fogadtunk újságírókat, de nagyon örülök, hogy a mostani sajtótájékoztatóra is sokan eljöttek. Úgy tűnik, talán már a pozitívumok is értéknek számítanak" - mondta Németh András, a Ferencváros nőikézilabda-csapatának szakvezetője utalva az egy évvel ezelőtti csőd közeli állapotra, s arra, hogy most végre stabilizálódni látszik a helyzet.

A klub ugyanis megnyerte támogatónak a Budapest Bankot, amelynek képviseletében Tresó István, a vállalati üzletág értékesítési vezetője elmondta, cége számára megtiszteltetés, hogy ilyen tradicionális klubot támogathat.

"A lokális terjeszkedés után országos méterekben is gondolkodunk, így tavaly például már segítséget nyújtottunk a férfikézilabda Magyar kupa megrendezéséhez is. Hogy miért a kézilabdában és pont a Ferencvárosnál próbálunk szerencsét? Azért, mert a csapat évek óta tartósan komoly teljesítményt nyújt, s ez tiszteletet parancsol."

Tresó elmondta, ugyan szerződés csak a szezon végéig szól, ez nem zárja ki a további együttműködést. "Nem üzleti befektetésről van szó, nem kötjük sporteredményekhez a támogatást. Remélem, szezon végén újabb szerződést kötünk, s folytatjuk majd az együttműködést."

A sajtótájékoztatón Maglódi Lajos, az FTC Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója újságírói kérdésre elmondta, való igaz, hogy a klub folytat tárgyalásokat arról, hogy a régi hagyományokat felelevenítve ismét bírjon férficsapattal. A tervek szerint a jelenleg NB II-es és az Északi csoportban 2. helyen álló Retz-Hort SE lehet az a klub, amely a jövőben Ferencváros néven folytatja majd.

Pincési László

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK