Vágólapra másolva!
Mindössze egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros a dán GOG Gudme otthonában a női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így jó eséllyel várhatja a jövő heti, népligeti visszavágót. Ugyancsak egy találattal marad alul a Dunaferr a norvég Gjerpen Skien otthonában a KEK sorozatában.

Eredmény, EHF-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
GOG Gudme (dán) - Ferencváros 30-29 (15-14)

Bátor támadójátékkal kezdett mindkét csapat, az otthon veszélyes Gudme kis lépéselőnybe került, és a 10. percben 6-4-re vezetett. A folytatásban állandósult a különbség, a védelmek nem igazán remekeltek. Amint a vendégek védőfala jobban zárt, sikerült egy gólra felzárkózni (11-10).

Aztán ritmust váltott a GOG, és minden eddiginél nagyobb előnyre tett szert (14-11), azonban a szünet előtti roham a Ferencvárosnak sikerült jobban.

A folytatásban a dánok a korábbinál lényegesen agresszívebben védekeztek, és ennek köszönhetően fokozatosan elhúztak. A 37. percben már 20-16 volt az állás. Csakhogy Németh András, a magyar csapat vezetőedzője megint tudott újat mondani játékosainak, és a remekül küzdő vendégek ismét felzárkóztak. Tíz perccel a vége előtt csak 26-25-re vezetett a Gudme.

A végjátékban is remekelt az FTC, és az 57. percben - megszakítás nélkül háromszor betalálva - fordított (27-28). Igaz, ezt követően két gyors gólt kapott, ám így is kedvező előjelekkel várhatja a jövő szombati, népligeti visszavágót.

további eredmény:
Ikast Bording (dán) - Motor Zaporizzsja (ukrán) 27-29 (12-12)