Vágólapra másolva!
Bejutott a legjobb négy közé a Ferencváros a nőikézilabda-EHF-kupában, miután a negyeddöntő visszavágóján kiváló játékkal legyőzte az első találkozón egy góllal diadalmaskodó dán GOG Gudmét. Búcsúzott viszont a címvédő Cornexi-Alcoa-HSB Holding amely a visszavágón óriási csatában kikapott a horvát Podravko Koprivnica vendégenként.

Nőikézilabda-EHF-kupa, negyeddöndő, visszavágó:
Ferencváros - Gudme (dán) 31-23 (18-11)
Népliget, 1300 néző
v.: Karlubik, Struhe (mindkettő szlovák)
gól: Uhrakova 8/3, Kirsner 5, Mravikova 4, Tóth T. 4/2, Kamper 3, Laluska 3,Valovics 2/1, Szamoránsky P. 2, illetve Bossen 6, Hayafune 4, Kareeva 3, Van Der Vissel 3/1, Jensen 3, Johansen 2, Molgaard 1, Frank 1,
kiállítások: 12 perc illetve 2 perc
büntetők: 7/6 illetve 2/1
Továbbjutott: az FTC, 60-53-as összesítéssel.

Jó védekezéssel nyitott mindkét csapat, az első találatra három percet kellett várni. Pastrovics már a kezdetektől jól védett, és arról nem ő tehetett, hogy az 5. percben a dánok vezettek 3-1-re. Ezt követően viszont újított a hazai együttes, és sorozatban hatszor volt eredményes. A dánok ezután sem tudtak felpörögni, és nőtt a különbség (15-7). Remekül játszott a magyar gárda, a támadások gyorsak és java részt pontosak voltak, a védelem ugyanakkor jól zárt. A Fradi erejét jelezte, hogy még emberhátrányban is betalált, és ezzel 18-10 lett.

A második félidőben folytatódott a lehengerlő játék, a 33. percben 21-11-re módosult az állás. A Gudme padlóra került, szinte semmi sem sikerült a vendégeknek, és a hátralévő időben már alig tanúsítottak ellenállást. Igaz, a hajrában a hazaiak olykor már könnyelműsködtek is.

A kiváló napot kifogó, és vastaps közepette levonuló Ferencváros teljesen megérdemelten lépett tovább, és várhatja az elődöntő keddi, bécsi sorsolását.

(MobilPress)/(MTI)