Vágólapra másolva!
Vert helyzetből felállva, nagy küzdeni akarással ötgólos előnyt szerzett a Győri Graboplast ETO KC a vendég norvég Larvik ellen a nőikézilabda-KEK elődöntőjében zajló párharc első mérkőzésén.

Összefoglaló a meccsről

nőikézilabda-KEK-elődöntő, első mérkőzés:
Győri Graboplast ETO KC - Larvik HK (norvég) 33-28 (13-16)
Győr, 2800 néző
v.: Alenxandr Covalciuc, Anatolie Covalciuc (bolgár)
gól: Görbicz 9/5, Vérten 7, Kovacsicz 4, Mörtel 4/3, Temes 4, Lazer 3, Bradeanu 1, Dokic 1, illetve Riegelhuth 10/4, Heierass 5, Johansen 4, Hilmo 2, Breivang 2, Kristiansen 2, Larsen 1, Flaatnes 1, Björndalen 1
kiállítás: 10, illetve 8 perc
hetes: 12/8, illetve 4/4

Kapkodóan indult a játék, a norvégok puskázták el az első helyzetet, majd a másik oldalon Görbicz hagyott ki büntetőt. Szerencsére egy percen belül újra a hétméteres vonalra állhatott, és ezúttal már nem hibázott.

Innentől aztán állva hagyták a Győrt a vendégek, akik a hetedik percben már 5-1-re vezettek. Ekkor Róth Kálmán időt kért, és megpróbálta felrázni együttesét, nehogy nagyobb baj legyen. Görbiczet Saettem fogta szoros őrizet alatt, és ez sajnos meg is látszott a győriek játékán. A félidő végére újra öt gól előnyre tettek szert a norvégok, de a hajrában háromra sikerült csökkenteni a hátrányt.

A második harminc perc sajnos ott folytatódott, ahol az első abba maradt: kihagyott hazai lehetőséget norvég gól követte. A ledolgozott hátrányt újra hat gólra (13-19) növelte az északi együttes, és ekkor igen távol került a győzelem lehetősége a zöld-fehérektől.

Aztán varázsütésre megváltozott a játék képe, és ennek következtében a második félidő tizenkettedik percében kiegyenlített az ETO.

Ezután pár percen keresztül még tartották magukat Björndalenék, majd fokozatosan tudták növelni előnyüket Görbiczék, és a hajrát már négygólos előnnyel kezdhették. Az utolsó percekben időkéréssel próbálta megzavarni a vendégek szakvezetője Temesék lendületét, de Lazer góljával 33-28-ra alakult az eredmény, amely már nem változott a mérkőzés végéig.

A hihetetlenül izgalmasnak ígérkező visszavágót jövő szombaton, 18.20-tól rendezik Larvikban.

A másik párharcban:
Gjerpen Skien (norvég) - Buducnost Podgorica (szerb-montenegrói) 24-28 (9-17)

Mobilpress / (MTI)