Vágólapra másolva!
Elképesztő első félidőt produkálva 35-32-re győzött a Ferencváros nőikézilabda-csapata a bajnok Győri Graboplast ETO ellen, így a rájátszás harmadik fordulójában a tabella élére ugrott.

Eredmény, rájátszás az 1-4. helyért:
FTC - Győri Graboplast ETO KC 35-32 (19-11)
Kőbányai út, 1500 néző
v.: Dobrovits, Tájok
gól: Laluska 9, Tóth T. 8/2, Mravíkova 6, Uhrakova 5/4, Kirsner 3, Kamper 2, Szucsánszki 1, Szamoránsky P. 1, illetve Görbicz 10, Bradeanu 8/3, Mörtel 3, Vérten 3, Kovacsicz 2, Juhász 2, Bódi 1, Djokic 1, Lazer 1, Temes 1
hetes: 7/6, illetve 6/3
kiállítás: 6, illetve 10 perc

Hihetetlen tempóban kezdte az összecsapást a Ferencváros együttese, csakúgy, mint a szombati, Debrecen elleni összecsapáson pillanatok alatt tetemes előnyre tett szert a fővárosi gárda. A bajnok olykor még a kaput sem találták el lövéseikkel, Görbicz első bombája Tóth Tímeát találta arcot.

Szinte hetetlen, de a 8. percben Róth Kálmán 7-1-es (!) Ferencváros-előnynél kért időt, próbálta rendezni a sorokat, kevés sikerrel. A védelem nem állt össze, igaz, az elszórt támadások miatt nem is igen volt rá lehetősége. a gyors ellentámadásokból Kirsner és Mravíkova nagyon élt, a szlovák jobbszélső kiválóan játszott, gólpasszokat adott, a kapuban honfitársnője, Harisova csillogott.

A 13. percben az a szégyen is megesett Görbicz Anitával, hogy helyére Bognárt küldte csatába a győri szakvezetés, ám a hazai drukkerek hiába készültek a kiszámolósdira, a különbség csak kilencig nőtt, a félidő pedig 19-11-es hazai előnnyel zárult.

A második félidő elején Bradeanu rázta meg magát, válaszul Laluska lőtte rendületlenül, a gólokat. A Fradi-tábor ünnepelt, de majdnem saját magát hozta kínos helyzetbe. Egy kifeszített transzparensen ugyanis Görbicznek adományozták az Oscar-díjat az általuk vélt műesések miatt - erre a győri irányító annyira felhúzta magát, hogy 40 percnyi semmittevés után egyszer csak megmutatta, ő a világ (egyik) legjobb irányítója.

30-23-ról 33-30-ra jött fel az ETO, Görbicz tíz góllal zárt végül, ebből nyolcat a második játékrészben tett hozzá teljesítményéhez. A hajrában felrémlett a bravúr lehetősége, ekkor a játékvezető-kettős jelezte, pályán van. Az 53. percben még csak ingathatta a vendégtábor a fejét, amikor Uhrakova arcon törölte Görbiczet, piros lap helyett két perc, ám lehet, tényleg véletlen volt. Ám amikor két perccel később Kirsner fejszecsapáshoz hasonlító mozdulattal taglózta le a győri irányítót, érthetetlennek tűnt, hol marad a kizárást jelentő cédula.

A hajrában aztán Tóth, majd Uhrakova is betalált, így 33-31-ről 35-32-re alakult az állás. Győzelmével a Ferencváros átvette a vezetést a rájátszásban.

Az állás:
1. FTC 7 pont/3 mérkőzés (3)
2. Győr 6/3 (4)
3. Dunaferr 4/2 (2),
4. Debrecen 3/2 (1)
(Zárójelben az alapszakaszból hozott bónuszpontok)

Pincési László