Társoldalunk:

Győzött Brazília ellen a nőikézi-válogatott

2006.06.07. 5:59

Június hetedikén este várhatóan telt ház előtt lép pályára a macedón nőikézilabda-válogatott és az All-Star csapat a szkopjei Kale sportcsarnokban, ahol a Kometal egykori válogatott klasszisa, Indira Kastratovic búcsúzik az aktív játéktól.

Valóban nagy napnak számít a macedón nőikézilabda-sportban június hetedike, az ország függetlenné válásától számítva ugyanis a legjobb játékos, Indira Kastratovic hivatalosan is visszavonul az aktív kézilabdától.

A Kometal Gjorcje Petrov játékosa későn, 16 esztendősen kezdett le kézilabdázni, első csapata a bosnyák Mira Cikota-Priedor volt, onnan szerződött Újvidékre, s szerepelt az Ada, a Vojvodina és a Jugoinspekt csapatában. Pályafutása ezt követően a belgrádi Vozdovacban folytatódott, 22 évesen már tagja volt a barcelonai olimpiára készülő együttesnek, amely végül a délszláv háború miatt nem vehetett részt az ötkarikás játékokon.

Kastratovic 1994-ben szerződött Szkopjéba, 1996-ban mutatkozott be a macedón válogatottban, s nemcsak világbajnoki részvételhez segítette, de az 1997-es vébén gólkirálynőként a hetedik helyig is vezette az együttest.

Az 1998-as Eb-t sérülés miatt kihagyta, ám az 1999-es világbajnokságon már ismét tündökölt, vezéregyénisége volt a 8. helyen záró válogatottnak, s helyet kapott a világbajnokság All-Star válogatottjában is, mint az esemény legjobb jobbátlövője.

Klubjával az 1999-2000-es szezonban bejutott a Bajnokok Ligája-döntőjébe, ahol az osztrák Hypótól kapott ki, két év múlva sajnos javított, az ellenfél a Herz-FTC volt. Sorozatos sérülései miatt azonban már nem tudott teljes értékű munkát végezni, tavaly még beszállt egy-egy csatára (a Lada Toljatti ellen például nyolc perc alatt 5 gól vágott öt kísérletből, s diadalra vezette a Kometalt), de ismét csak BL-döntőig jutott, a végső győzelem a dán Slagelse gárdájáé lett.

A június 7-i gálamérkőzésre a szervezők több sztárt is meghívtak, közülük néhányan különböző okok miatt lemondták a szereplést, így nem lesz ott a pályán Valerie Nicolas, Luminita Dinu, Camilla Andersen, Rikke Hörlykke, Grit Jurack és a válogatottal Brazíliában turnézó Ferling Bernadett sem.

Az egykori klasszisok közül azonban sikerült megnyerni a célnak a német Kristine Lindemann kapust, s pályára lép a hírek szerint Natalija Morszkova, és Svetlana Kitic is. Az Anja Andersen által dirigált csapatban ott lesz a Győr új szerzeménye, Radulovics Bojana..

A világválogatott kerete:
kapusok: Cecilia Leganger (Slagelse), Kristine Lindemann
mezőnyjátékosok: Steluta Luca (Oltchim Valcea), Maja Savic (Slagelse), Bojana Popovic (Slagelse), Tanja Logvin (Hypo Niederösterreich), Natalija Gyerepaszko (Krim Ljubljana), Jeliz Özel (Kometal Szkopje), Radulovics Bojana (Dunaferr), Olena Jacsenko (Krim Ljubljana), Ljudmila Bodnyeva (Krim Ljubljana), Deja Doler (Krim Ljubljana). Tanja Oder (Ljubljana), Natalija Morskova, Svetlana Kitic.

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK