Társoldalunk:

Vb-résztvevő a magyar férfikézilabda-válogatott

2006.06.17. 20:37

Az idegenbeli győzelem után Szombathelyen is nyert Szlovákia csapata ellen a magyar férfikézilabda-válogatott, így résztvevője lett a jövő évi németországi világbajnokságnak.

Vb-selejtező, visszavágó:
Magyarország - Szlovákia 32-28 (17-13)
a magyar góldobók:
Tombor 9, Buday 6, Nagy 4, Császár 3, Gál, Ilyés, Iváncsik 2-2,  Harsányi, Zubai, Mocsai, Katzirz 1-1
Világbajnoki résztvevő a magyar válogatott, kettős győzelemmel, 65-52-es gólkülönbséggel.

A magyar csapat már a múlt szombati, Vágbesztercén aratott 33-24-es sikerrel megalapozta a továbbjutást.

Ezúttal tizenöt percen át jól tartotta magát a jelentős hátránnyal érkező szlovák együttes, igaz a hazaiak sem sziporkáztak úgy, mint egy hete. Ezt követően viszont  - főleg a csereembereknek köszönhetően - sikerült elhúznia a hazai alakulatnak (9-5). A szlovákok emberelőnyben felzárkóztak, ám azonos létszámnál nem volt gond, a jobbszélső Tombor sziporkázott (17-13). 

Magyar szempontból rosszul indult a második félidő, Buday kiállítása alatt, a 36. percben 18-17-re felzárkózott a rivális. Skaliczky László szövetségi kapitány azonnal időt kért, ennek köszönhetően a védekezés alaposan feljavult, és visszaállt a korábbi különbség (22-18). A folytatásban nagy akarással játszottak a szlovákok, de ez is csak arra volt elegendő, hogy szorossá tegyék az első szombathelyi válogatott kézilabda tétmérkőzést. 

A vb-re 2007. január 19. és február 4. között kerül sor Németországban, a csoportok sorsolását július 14-én tartják.

A részvétel azért is fontos, mert a vb-ről kvótát lehet szerezni a 2008-as pekingi olimpiára, illetve jó helyezés esetén ötkarikás kvalifikációs torna rendezésére nyílik lehetőség. A világbajnokság mellett a 2008-as norvégiai Európa-bajnokság is kvalifikál a nyári játékokra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK