Vágólapra másolva!
Az európai kézilabdakupákban érdekelt tizenegy magyar csapat közül csak a női KEK-ben szereplő Cornexi-Alcoa-HSB Holding várja a keddi bécsi sorsolást. A 2005-ben EHF-kupát nyerő székesfehérvári együttes a 16 közé jutásért játszik majd október 14/15-én, illetve egy héttel később. Hogy melyik alakulat lesz az ellenfele, majd kedden derül ki.

A fehérvári együttes a következő csapatok közül kaphat riválist: Ambalaza Kabran (macedón), CD Gil Eanes Lagos (portugál), Beeker Fusie Club (holland), ABU Baku (azeri), Haukar Hafnarfjördur (izlandi), KH Kosova Vushtrri (koszovói), Teramo 2002 Femminile (olasz), SPES Kefalovrisos (ciprusi), DHW Antwerpen (belga), Bnai Herzeliya (izraeli), Önnereds HK (svéd).

A férfi Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém és a Pick Szeged szombaton tudja meg, hogy kik lesznek a csoportellenfelei. A férfi EHF-kupában a Dunaferr és a PLER-Airport a 32 között csatlakozik a mezőnyhöz, számukra október 10-én lesz sorsolás.

A férfi KEK-ben a nemzetközi porondra 1994/95 után visszatérő Komlói BSK-Fűtőerőmű augusztus 22-én ismeri meg, melyik riválissal kell mérkőznie a harmadik körbe jutásért.

A női BL-ben a Ferencváros az augusztus 22-i sorsoláson érdekelt, ekkor derül ki, hogy a zöld-fehérek ki ellen csatáznak majd a 16 közé kerülésért. A Győri Audi ETO KC alanyi jogon tagja a 16-os csoportkörnek, itt majd október 24-én sorsolnak.

A női EHF-kupában a Kiskunhalas augusztus 22-én ismeri meg ellenfelét a 32 közé jutásért rendezendő párharcban, míg a Dunaferr és a Debrecen az október 24-i sorsoláson érdekelt, lévén, hogy egyből a 32 között van.

(MTI) / [origo]