Vágólapra másolva!
Az EHF-Kupa-győztes Budapest Bank-FTC kikapott a Bajnokok Ligája-finalista szlovén Krim Ljubljanától a dániai Viborgban zajló nőikézilabda Szuperkupa elődöntőjében, és vasárnap a KEK-első montenegrói Buducnost Podgoricával játszik a bronzéremért.

elődöntő:
Krim Ljubljana (szlovén) - Budapest Bank-FTC 34-25 (19-11)

Remekül kezdett az esélyesebb, és három magyart (Pálinger Katalint, Siti Esztert és Kindl Gabriellát) foglalkoztató szlovén bajnok, amelynek 6-2-es vezetésénél Németh András időt kért. Ez viszont nem sokat ért, mert tovább nőtt a különbség.

Ezt látván, a ferencvárosi tréner egyre több fiatalnak adott lehetőséget, akik olykor látványos gólokat lőttek a világ egyik legjobb kapusának, Pálingernek. A védekezés viszont nem működött, és a Ljubljana fokozatosan húzott el.

A második félidőben sem állt le a Krim, és gyorsan 21-12-re ellépett. Ezt követően visszavett a tempóból a BL-döntős, kiengedett, és így egyre több hiba csúszott játékába, ami révén valamelyest faragott hátrányából az EHF-kupa-győztes. Csakhogy ahogy megint a legjobbak visszatértek a pályára, kétszámjegyű lett a különbség (42. perc: 26-16). A hátralévő időben mindkét edző főleg a tartalékokat játszatta.

Az elődöntő másik mérkőzésén:
Viborg (dán) - Buducnost Podgorica (montenegrói) 32-26 (14-13)

A BL-győztes hazaiak főleg a második félidőben remekeltek, és megérdemelten nyertek a KEK-első montenegrói alakulat ellen.

A vasárnapi program:
14 ó, a 3. helyért:
FTC - Podgorica

15.45:
női BL csoportsorsolás

16.20, döntő:
Viborg - Ljubljana