Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség Viborgban elkészítette a női Bajnokok Ligája 16-os főtáblájának sorsolását. A magyarok közül a Győr a B csoportba kapott besorolást orosz, norvég és montenegrói ellenféllel, míg az FTC a D-ben szerepel majd macedón, osztrák és dán riválissal.

A csoportbeosztás:
A csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Union Ribarroja (spanyol), Dinamo Volgograd (orosz) Aalborg (dán)
B csoport: Győri Audi ETO KC, Lada Toljatti (orosz), Byasen Trondheim (norvég), Buducnost Podgorica (montenegrói)
C csoport: Viborg (dán), Larvik (norvég), HC Leipzig (német), Podravka Koprivnica (horvát)
D csoport: Kometal Szkopje (macedón), Hypo Niederösterreich (osztrák), Slagelse (dán), Budapest Bank-FTC

A játéknapok:
1. forduló: január 6. és 7.
2. forduló: január 13. és 14.
3. forduló: január 20. és 21.
4. forduló: február 10. és 11.
5. forduló: február 17. és 18.
6. forduló: február 24. és 25.

A csoportok első két helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe, míg a csoportharmadikok átkerülnek a KEK negyeddöntőjébe.

Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője szerint nehéz csoportba került csapata, de a szakvezető továbbjutást vár. "Számítottam rá, hogy nem lesz könnyű csoport, mert ez a 16 csapat közel azonos játékerőt képvisel. Azt gondolom, kvartettünkben mindegyik együttesnek van esélye a negyeddöntőbe jutásra, én persze a saját gárdámat várom oda. Ehhez a hazai meccseinket mindenképpen hoznunk kell. A Podgoricával van elszámolni valónk a KEK-döntő miatt, remélem, rendezni tudjuk a számlát. A norvég gárda nem a legerősebb, de azért számolni kell vele, míg a Toljatti ugyan meggyengült, edzője, Jevgenyij Trefilov is elhagyta, de így is a legkomolyabb riválisunk lesz" - értékelte a sorsolást a tréner.

"Nem igazán örültünk neki, amikor megláttuk, hogy milyen csoportba kerültünk. Azt gondolom, jelen helyzetünkben a harmadik hely a csoportban már szép eredmény lenne, ezzel átkerülnénk a KEK negyeddöntőjébe" - nyilatkozott az MTI-nek Németh András, az FTC vezetőedzője.