Vágólapra másolva!
Jövő csütörtöktől szombatig Nyíregyháza és Fehérgyarmat ad otthont a női kézilabda Pannon-kupának, amely a decemberi Európa-bajnokság előtti utolsó erőfelmérője lesz a magyar válogatottnak.

Németh András szövetségi kapitány együttese Spanyolország és Horvátország legjobbjaival csap össze, előbbivel csütörtökön, utóbbival pedig szombaton a nyíregyházi Bujtosi Szabadidőcsarnokban. A két vendéggárda pénteken küzd meg egymással Fehérgyarmaton.

Az esemény csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, a szakvezető kérése volt, hogy csak háromcsapatos legyen a torna. Németh kiemelte, a világelit egyik legnagyobb problémájának tartja jelenleg a túlversenyeztetést, ezért is elegendőnek vél két mérkőzést a felkészülés ezen szakaszában. A válogatott hasonló okok miatt mondta le a Kárpát-kupát, s ezért nem is került szóba a Világkupa-szereplés.

A csapat idei munkájával kapcsolatban kiderült, lényegesen több problémával kellett megküzdeni, mint tavaly, így például Tomori Zsuzsannára egészségi gondok miatt nem számíthat a kapitány.

A negyedik női Pannon-kupára az európai középmezőnyből választott ellenfeleket Németh András, aki emlékeztetett, hogy a horvátokat csak egy góllal verték a tavalyi vb-n tanítványai, így nem lehet könnyű meccsekre számítani.

A szakvezető e mellett jelezte, már kialakult benne az Eb-csapat, amelyen csak "végszükség" esetén változtat, ezért elsősorban az lesz a két mérkőzés célja, hogy kiderüljön, a játék mely elemiben kell még javítani.

Sinka László, a magyar szövetség főtitkára a helyszínválasztásról elmondta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rajonganak a sportágért, ami biztosíték arra, hogy sokan látogatnak ki a meccsekre és jó hangulatot teremtenek majd, ráadásul a megyeszékhellyel remek kapcsolat alakult ki az elmúlt tíz évben.

Kulcsárra is emlékeznek

Forrás: MTIA magyar nőikézilabda-válogatott a Pannon-kupa alatt a nyíregyházi Kölcsey Gimnáziumban emléktábla-avatáson vesz részt, amely a válogatott egykori kulcsembere, az autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita mementója lesz.




A pénteki napon, délelőtt 10 órakor a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban felavatják a tavaly január 19-én autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita emléktábláját.

A Pannon-kupa programja:
november 23., csütörtök (Nyíregyháza):
Magyarország - Spanyolország 18.00 (Sport1)

november 24., péntek (Fehérgyarmat):
Horvátország-Spanyolország 17.30

november 25., szombat (Nyíregyháza):
Magyarország-Horvátország 16.15 (m1)

A magyar csapat kerete:
kapusok: Triffa Ágnes (Vasas-Invitel), Pálinger Katalin (Krim Ljubljana), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC)
mezőnyjátékosok: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kirsner Erika (Budapest Bank-FTC), Mehlmann Ibolya (Aalborg DH), Ferling Bernadett (Dunaferr NK), Borbás Rita (Dunaferr NK), Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Orbán Annamária (Debreceni VSC), Siti Eszter (Krim Ljubljana), Szamoránsky Piroska (Budapest Bank-FTC), Borbély Zsanett (Kiskunhalas NKSE), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Balogh Beatrix (Cornexi-Alcoa-HSB Holding), Kovacsicz Mónika (Győri Audi ETO KC), Szűcs Gabriella (Debreceni VSC), Tóth Tímea (Budapest Bank-FTC)