Vágólapra másolva!
A december 7-17-e között Svédország ad otthont a női kézilabda Európa-bajnokságnak. Az [origo] a szokásos beszámolók és interjúk mellett a 136-szoros válogatott irányító, Siti Beáta szakértő segítségére is számíthat. Bea ezúttal a macedónok elleni csoportmeccsről formált véleményt.

Tóthék kipipálták a legerősebb kéziriválist

"Második mérkőzésünk után már kijelenthetjük biztosan azt, amit persze már az Eb előtt is sejtettünk, a mienk a legjobb csapat az A csoportban. A macedónok ellen is bebizonyosodott, hogy a játék minden elemében gyorsabbak, ügyesebbek, eredményesebbek voltunk, dinamikában, erőben, sebességben is föléjük kerekedtünk.

Az első 15-18 percben akadtak azért problémák, kilépő ketteseinket meg tudták verni, s bár ad hoc-jelleggel, de betalálgattak a kapuba. 8-8 után aztán sikerült összekapnia magát a csapatnak, utána nem volt gond. Ezekre a rövidzárlatokra azonban figyelni kell, mert ha az Eb későbbi szakaszában olyan ellenfélbe botlunk, amely kíméletlenül megtorolja ziccerhibáinkat, nagy baj lehet.

Hogy miért nem a megszokott hadrendben kezdett az ellenfél? Ki tudja?! Szakmailag egyetlen okot tudnék csak elfogadni, ha sérülés miatt kellett Portnoj edzőnek meglépnie mindezt. Próbálkozni persze lehet, de nem egy Európa-bajnokságon, s nem a legerősebb riválissal szemben.

Egyértelműnek tűnt, hogy a macedónok mögöttünk járnak. Ott még mindig azt hiszik, elég a jó fizikum, ám ha az nulla gyorsasággal párosul, akkor nincs esély nemzetközi szinten. A modern kézilabdában ez már nem divat, amíg nagy embereik egyet léptek, mi háromszor megkerültük őket.

Összességében azt mondom, nagyon jól felkészített csapat utazott el Svédországba, mindenki tudja és teszi a dolgát. Amit csütörtökön hiányolhattunk Görbiczben, azt ezúttal pótolta, magabiztosan lőtte a büntetőket, s káprázatos asszisztokat adott a társaknak. Tóth Tímea önbizalmának nagyon kellett a jó játék, húgomnak, Esztinek ezúttal nem ment a játék, Németh András ezt látta, s nem is erőltette tovább. De ez benne van a kézilabdában."