Vágólapra másolva!
Búcsúzott a Pick Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután a hazai döntetlen után 25-24-re kikapott a spanyol Valladolid otthonában.

férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
Valladolid (spanyol) - Pick Szeged 25-24 (13-13)
továbbjutott:
a Valladolid, 50-49-es összesítéssel.

A Szeged hullámzó játékot nyújtva egy hete 25-25-ös döntetlent játszott a Valladoliddal, így már nem számított esélyesnek. Nem ijedt meg azonban a magyar gárda, és tetszetős támadásokat vezetve kis előnyre tett szert a meccs elején.

Állandósult a különbség, aztán a 17. percben két villanás után egyenlített a spanyol alakulat (8-8). Ezt követően együtt haladt a két csapat, ám amikor Krivokapic megint remekelt, újból visszavette a vezetést a Szeged. A szünet előtt ismét egyenlő lett az állás.

A második félidőben is kitűnően tartotta magát a Pick és megszakítás nélkül négy gólt dobott. Agresszívebben támadtak a hazaiak, felzárkóztak, miközben Djurkovic megkapta harmadik kétperces kiállítását és az ezzel járó piros lapot. Bendó duplájával 20-18 lett az állás, Puljezevic pedig hétméterest hárított - immár negyedik alkalommal.

A Valladolid keményen küzdött és az 51. percben átvette a vezetést (22-21). Azonban Bajusz is magára talált, így ismét fordult a kocka (23-24). Idegőrlő volt a végjáték, előbb a spanyol, majd a magyar csapat kért időt.

A hazai gólra nem jött a válasz, de 24-24-nél a Szeged támadhatott, ám a játékvezetők elvették a labdát, a Valladolid pedig 10 másodperccel a vége előtt bedobta a győztes és egyben továbbjutást érő találatot.

A Szeged a végjátékban nem játszott igazán jól, de maximálisan küzdött, és most bánkódhat, hogy elrontotta az otthoni összecsapást. A negyeddöntő sorsolását - az MKB Veszprém részvételével - kedden rendezik Bécsben.