Vágólapra másolva!
A december 7-17-e között Svédország ad otthont a női kézilabda Európa-bajnokságnak. Az [origo] a szokásos beszámolók és interjúk mellett a 136-szoros válogatott irányító, Siti Beáta szakértő segítségére is számíthat. Bea ezúttal a szerbek elleni csoportmeccsről formált véleményt.

Szerbia legyőzése sem okozott gondot

"Nem mondok újdonságot, aki látta tudja: nagyon munkásruha-szagú mérkőzés volt, amelybe sok hiba csúszott, sokkal több, mint a korábbi két összecsapáson. Nagyon nehéz úgy pályára lépni, hogy az eredmény nem motivál, nincsen meg a kellő adrenalin, s csak csinálni kell kötelezően a begyakorolt figurákat.

Ezen az összecsapáson visszatérő ciklusokban jöttek ezek a hullámvölgyek, én még a 60. percben sem éreztem azt, hogy a lányok beleadtak volna mindent.

Ez egyetlen kivételt Pálinger Kati jelentette, nagyon sokat köszönhet neki a csapat, hiszen az első félidőben nyújtott 62 százalékos védési statisztika önmagáért beszél. A második félidőben Vérten Orsi jól játszott, de összességében nagyon sok ziccert hagytunk ki.

A másik oldalon Sladjana Djeric is jól védett, ami engem Cornexi-vezetőként kisebb örömmel töltött el, azt kell mondanom, ő jött ki jobban az itthon játszók magyarok elleni csatából.

Védekezésünket alapvetően meghatározták a kettes pozícióban lévők gyengébb napja, ha megkerülik őket kifelé vagy befelé, már ziccer van. Látszott ezen is, nem voltunk ott fejben, nem voltunk 'élesek'. Tudtuk, hogy jobbak vagyunk, s nyerni fogunk - de persze ez az edzőket biztosan nem boldogítja

Ami a középdöntőt illeti: engem meglepett, hogy a szlovénok kiestek. igaz, hogy egycsapatos bajnokságra épül a válogatott, de az az egy, a Krim a kontinens egyik legjobbja. A lengyeleket a Világkupán láttam, nem rossz csapat két jó lövővel, s ügyes szélsőkkel. De nem hiszem, hogy baj lenne ellenük, sokkal nehezebb lesz a keddi, Németország elleni csata."