Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém az egyetlen olyan csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amely csoportmásodik volt és idegenben kellett kivívnia a továbbjutást. A magyar együttes mellett négy spanyol és három német gárda alkotja az elitet.

A Pick Szeged is közel - egyetlen gólra - volt az óriási bravúrtól, ám a spanyol Valladolid a Tisza-parti 25-25 után vasárnap 25-24-re diadalmaskodott felette. Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője elmondta: a keddi sorsoláson a Valladolidot vagy az exveszprémi Fazekas Nándorral felálló német Gummerbachot szeretné ellenfélnek, e két riválissal szemben szerinte 50-50 százalék lenne az esély. "Persze, ez nem kívánságműsor" - tette hozzá.

Zovko úgy véli: a címvédő spanyol Ciudad Real, a finalista Portland San Antonio, a német Kiel és Flensburg - utóbbi tízgólos hátrányt ledolgozva lépett tovább a 2004-ben BL-győztes szlovén Celje ellen - esélyesebb az MKB-nél.

A 2005-ben diadalmaskodó spanyol Barcelona (Nagy László csapata) jelenleg nincs kirobbanó formában, a negyedik hazája bajnokságában, ám a negyeddöntő mérkőzéseit csak a németországi világbajnokság után rendezik majd február 24. és március 4. között.

A férfi BL negyeddöntőjébe jutott csapatok: MKB Veszprém, Valladolid (spanyol), Barcelona (spanyol), Portland San Antonio (spanyol), Ciudad Real (spanyol), VfL Gummersbach (német), Flensburg-Handewitt (német), THW Kiel (német).

A sorsolást kedden 11 órakor tartják Bécsben.