Vágólapra másolva!
A december 7-17-e között Svédország ad otthont a női kézilabda Európa-bajnokságnak. Az [origo] a szokásos beszámolók és interjúk mellett a 136-szoros válogatott irányító, Siti Beáta szakértő segítségére is számíthat. Bea ezúttal a norvégok elleni középdöntő-meccsről formált véleményt.

Esély sem volt az elődöntőre

"Azt hiszem, nem mondok újdonságot, hogy az eredmény szempontjából csalódást okozott a mérkőzés, de azt hiszem, jelenleg nincsen olyan csapat az Európa-bajnokság mezőnyében, s talán a világon sem, amely hat góllal le tudná győzni ezt a norvég együttest.

A lányok nagyon jól küzdöttek, mentek előre, hajtottak, s kifejezetten jól tartották magukat, mert ebben a találkozóban azért benne volt a lehetősége annak is, hogy megroggyanjunk. Szerencsére nem következett be, de túl sok hibát vétettünk, amit a norvégok magas labdaként csaptak le, használtak ki.

Pontosan látszott a modern kézilabda erénye és hiányossága: amelyik csapat gyorsabban tud támadásból védekezésre, illetve védekezésről támadásba váltani, az jön ki győztesen a csatából.

Sajnos nálunk nem volt legalább négy kimagasló teljesítmény, amivel nyerni lehetett volna, a másik oldalon viszont a két szélső 14 gólt szerzett, középen olyan klasszis irányított, mint Hammerseng, Lunde kapus pedig hátul védett remekül. Sajnos hiába voltunk motiváltak, ha nem tudtunk klasszis kézilabdát bemutatni, a játékvezetők férfias bíráskodása (az, hogy nem minden szabálytalanságot fújtak le, hogy faultos átlövéseket elengedtek) ráadásul nem biztos, hogy feküdt nekünk.

Összességében azt kell mondanom, éremesélyesként mentünk az Eb-re, s ha mindenki a maximumközeli teljesítményt hozza, akkor elődöntőbe juthattunk volna. Azt tudtuk, hogy egy kisiklás benne lehet a csapatban, sajnos nem jókor jött a zakó, hiszen a németeket könnyebben legyőzhettük volna, mint a norvégokat.

A mostani teljesítményt alapul véve az 5. hely reális, a svédeket nem ismerjük, de a hazai pálya nagy előny lehet számukra."