Társoldalunk:

Németh András: Többre volt hivatott a kéziválogatott

2006.12.17. 13:45

Norvégia válogatottja megvédte címét az  Európa-bajnokságon, miután a fináléban három góllal legyőzte a világbajnok Oroszország legjobbjait. Az aranyérem megszerzésével a norvég csapat kvalifikálta magát a 2008-as pekingi ötkarikás játékokra.

döntő:
Norvégia - Oroszország 27-24 (16-12)
Stockholm, 4727 néző
v: Baum, Goralczyk (lengyel)

Kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó első hét perce, a csapatok addig fej-fej mellett haladtak. Ekkor megsérült a norvégok egyik legjobbja, az irányító Gro Hammerseng, mégis úgy tűnt, ez az orosz csapatot zavarta meg jobban.

Marit Breivik együttese ezt követően ugyanis pillanatok alatt háromgólos előnyre tett szert. Az oroszok nem tudtak mit kezdeni a norvég védekezéssel, ráadásul egyre-másra kapták a gyorsgólokat, így a 21. percre négyre, majd a 24.-re már hat találatnyira nőtt a hátrányuk.

A félidő hajrájában aztán kissé magukra találtak Jevgenyij Trefilov lányai és három gólra is megközelítették riválisukat, a szünetre mégis 16-12 volt az állás a szinte hazai pályán játszó norvég válogatott javára.

A második játékrész első felében nem változott a különbség a felek között, a norvégok rendre tudtak válaszolni ellenfelük találataira, így három-négy góllal vezettek. Az idő fogyott, az oroszok pedig úgy látszott, hiába próbálkoznak, nem tudják utolérni a norvégokat. Trefilov együttese aztán a 47. percre 23-21-re alakította az állást, majd ezt követően többször is jól védekezett, ám egészen a hajráig nem tudott közelebb férkőzni a Hammerseng nélkül is remeklő riválisához.

Forrás: www.bolcs27.hu

Megvédte címét a norvég válogatott
Fotó:
bolcs27.hu

Aztán öt perccel a vége előtt sikerült, ami addig nem, 25-24-re feljött az orosz csapat és veszélybe került a helyszínen több ezer szurkoló által biztatott norvég csapat aranyérme. Breivik válogatottja azonban a kiélezett hajrát jobban bírta idegekkel, a fontos pillanatokban is jól összpontosított és megvédte címét.

Franciaország szerezte meg a bronzérmet, miután a 3. helyért rendezett mérkőzésen négy góllal legyőzte Németország együttesét.

a 3. helyért:
Franciaország - Németország 29-25 (14-11)

Forrás: www.bolcs27.hu

Francia öröm a bronzmeccs után
Fotó:
bolcs27.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK