Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában és a KEK-ben nehéz, az EHF-kupában pedig könnyű hétvégére számíthatnak a magyar nőikézilabda-csapatok.

A BL-ben a Budapest Bank-FTC az első körben óriási meglepetésre a dán Slagelse otthonában diadalmaskodó osztrák Hypo Niederösterreich együtteséhez látogat. Németh András csapata a nyitófordulóban szintén nyert, mégpedig a macedón Kometal Szkopje ellen. Óriási fegyvertény lenne, hogy a Ferencváros megint begyűjtené a két pontot, mert azzal nagy lépést tenne a továbbjutás felé.

A Győri Audi ETO KC az ellenséges légkör ellenére bravúros győzelmet aratott a montenegrói Buducnost Podgorica vendégeként, és most azt a norvég Byasen Trondheimet fogadja, amely az első körben otthon kapott ki az orosz Lada Togliattitól. Ha sikerülne ismét győznie a magyar bajnoknak, a negyeddöntő még közelebb kerülne.

Az EHF-kupában nincs izgulnivaló: a Debrecen tíz-, a Dunaferr kétgólos előnyt szerzett idegenben, míg a nemzetközi porondon újonc Kiskunhalas kilenc találattal bizonyult jobbnak a vendég szlovén Zalecnél.

A KEK-ben más a helyzet: a Cornexi-Alcoa-HSB Holding 25-25-öt játszott a román Oltchim Valceával, és az eredetileg szombatra kiírt, ám a romániai televíziós közvetítés miatt vasárnap délelőttre áttett összecsapásnak a hazaiak az esélyesei.