Vágólapra másolva!
Hét közben elkezdte a felkészülést a Soproni Postás-Tabán Trafik nőikosárlabda-csapata a régi-új szakvezető, Meszlényi Róbert irányításával. A Dombóvárról a klubhoz szakmai igazgatói pozícióban visszatérő szakember igencsak hiányos kerettel látott munkához, hiszen jelenleg három felnőtt-, és négy utánpótláskorú játékossal dolgozhat. A keret többi tagja igazoltan van távol.

Meszlényi szerint a teljes keret szeptember 25-e körül, tehát az Európa-bajnokság után lesz együtt, ami finoman fogalmazva nem könnyíti meg a fiatal szakember helyzetét.

Mint mondta, szép lassan "szállingóznak" majd kosarasai: - "Fűrész Diána most a junior válogatottal készül Eb-középdöntőre majd az ifjúsági nemzeti csapathoz csatlakozik. Ő jön a leghamarabb, szeptember elején. Az amerikai center, Paige Sauer a WNBA után szeptember közepe körül várható, a két magyar felnőtt válogatott, Csákány Emőke és Fodor Csilla valamint az ukrán játékosunk, Olga Slijakova pedig az Eb után, tehát szeptember vége felé csatlakozik."

Egyelőre a három felnőtt - Ambrus Erzsébet, Englert Orsolya és Russai Petra - mellett négy nagyon fiatal, utánpótlás korú kosarassal foglalkozik.

Ami csapata várható játékát illeti, Meszlényi szerint az a legfontosabb, hogy a lányai élvezzék majd, amit játszanak: - "Ha így alakul, akkor annak lesz eredménye is, és látványos lehet majd a játék. Mivel valóban fiatal a gárda, szeretnének gyors kosárlabdát játszani, amellyel sikerül néhány új hívet szerezni a csapatnak."

Meszlényi reálisnak tartja a csapat elé kitűzött célokat, amelyek szerint a bajnokságban a dobogó, a Magyar Kupában a döntőbe kerülés az elvárás úgy, hogy közben méltó ellenfele legyen a Postás a két Euroligában szereplő együttesnek. A Ronchetti Kupában is illene haladni egy-két kört.

A Postásnak van még lehetősége egy idegenlégióst leigazolni. Ezzel kapcsolatban Meszlényi úgy vélekedett, - fel kell mérni, hogy a két fiatal - Englert és Fűrész - fel tudja-e venni a versenyt a többi csapatban az ezen a poszton szereplő játékosokkal.

"Én nagyon remélem, hogy igen, akkor talán nem kell újabb külföldit venni. Ha ez másként alakulna, akkor is olyan játékost vennénk, aki inkább a kettes, azaz a hátvédposzton használható, de ha úgy adódik el is, tudja irányítani a csapatot" - mondta Meszlényi.

Botár László